Tgrt Haber

MİT sahayı dar etti! Ekim ayında PKK ve DEAŞ'a ağır darbe: İşte liste...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2022 14:15 - Güncelleme : 28 Ekim 2022 16:16

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gerçekleştirdiği nokta operasyonlarla terör örgütlerine nefes aldırmıyor. Sınır ötesine düzenlenen operasyonlar hız kazanırken ekim ayında eli kanlı terör örgütleri PKK ve DEAŞ’ın üst düzey yöneticileri etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda, 22 terörist kıskıvrak yakalanırken, 9 terörist de etkisiz hale getirildi.

TGRT HABER ÖZEL

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) hem yurt içinde hem de sınır ötesinde terör örgütlerine geçit verilmiyor. Operasyon bölgelerinde köşeye sıkışan teröristler tek tek tespit edilip etkisiz hale getiriliyor.

Farklı bölgelerdeki yerel istihbarat faaliyetleriyle son yıllarda başarılı operasyonlara imza atan MİT​, uzun süren takipler ve anlık istihbaratlar sonucu çok sayıda terörist faaliyeti eyleme dönüşmeden bertaraf etti.

Eli kanlı terör örgütü PKK​ ve DEAŞ’a nefes aldırılmayan operasyonlarda kritik konumda üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu isimler tespit edildi.  

İŞTE MİT’İN ‘EKİM’ PAKETİ…

MİT’in gerçekleştirdiği nokta operasyonlarla birlikte 22 terörist kıskıvrak yakalanırken 9 terörist de etkisiz hale getirildi. İşte MİT’İn ekim ayında etkisiz hale getirdiği üst düzey DEAŞ​ ve PKK’lı teröristlerin listesi…

PKK’NIN SÖZDE ÇAVREŞ TUGAYI SORUMLUSU NEJDET DAĞLARER

4 Ekim’de MİT’in Suriye'de düzenlediği operasyonda, terör örgütü en kalabalık gruplarından sözde Çavreş tugayının sorumlusu Nejdet Dağlarer etkisiz hale getirildi.


MİT sahayı dar etti! Ekim ayında PKK ve DEAŞ'a ağır darbe: İşte liste...
PKK'nın Çavreş tugayının sorumlusu Nejdet Dağlarer

PKK’NIN SÖZDE TABUR KOMUTANI EYYÜP YAKUT

Nejdet Dağlarer’in öldürülmesinde günler sonra aynı taburun sabotaj sorumlusu Eyyüp Yakut için düğmeye basıldı. Çok sayıda bombalı eylem gerçekleştiren Yakut, kusursuz bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

MİT sahayı dar etti! Ekim ayında PKK ve DEAŞ'a ağır darbe: İşte liste...
PKK'nın Sabotaj sorumlusu Eyyüp Yakut

Hakkında yakalama kararı bulunan terörist Mehmet Akyol'un PKK'nın sözde Ayn İsa cephe sorumlusu olduğu tespit edildi. Akyol’da MİT tarafından gerçekleştirilen nefes kesen bir operasyonla öldürüldü.

SAVCI MURAT UZUN’UN KANI YERDE KALMADI

MİT, Savcı Murat Uzun'un da kanını yerde bırakmadı. 2011 yılında Tunceli'de savcıyı şehit eden saldırının faillerinden Hasan Demirtaş’ı Kobani'de nokta operasyonlarla öldürüldü.

MİT sahayı dar etti! Ekim ayında PKK ve DEAŞ'a ağır darbe: İşte liste...
Tunceli'de savcı Murat Uzun'u şehit eden saldırının faillerinden Hasan Demirtaş

LOJİSTİK SORUMLUSU PAKETLENİP TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

MİT’in uzun süredir takip ettiği isimlerden biri de Çekdar Kaya’ydı. PKK’nın sözde lojistik sorumlularından Kaya, Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da yakalayarak Türkiye'ye getirildi. PKK’nın merkez üsleri de operasyonlardan kaçamadı. Örgütün sözde sağlık komitesi Ökkeş Deveri, koruması Kayhan Kartal ile birlikte Gara'da etkisiz hale getirildi.

MİT sahayı dar etti! Ekim ayında PKK ve DEAŞ'a ağır darbe: İşte liste...

SUİKAST BİRİMİ KOMUTANI BURHAN PİÇAK

İstihbarat birimleri örgütlerin önemli bilgilerine sahip teröristleri de ele geçirip yurda getirdi. PKK'nın sözde suikast birimi komutanı Burhan Piçak bunlardan biriydi. MİT, Piçak’ı Sincar'da kıskıvrak yakalayıp Türkiye’ye getirdi. 

Afrin'de saldırı hazırlığındaki üç terörist Ferhad Edemen, Ozan Tunç ve Mehmet Kaykır silah ve teçhizatlarıyla yakalandı. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...