Tgrt Haber

Google'dan 'Ekrem İmamoğlu' hatası: Sosyal medyada gündem oldu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2022 23:55 - Güncelleme : 20 Aralık 2022 00:18
Google'dan 'Ekrem İmamoğlu' hatası: Sosyal medyada gündem oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismini Google'da aratanlar şoka uğradı. Google'a Ekrem İmamoğlu yazınca 'eski belediye başkanı' ibaresi çıkıyor. İmamoğlu'na "YSK Başkanı'na ve üyelerine hakaret ettiği" gerekçesiyle 2 yıl 7 ay hapis cezası verilmişti.

6'lı masanın adayları arasında gösterilen İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem İmamoğlu​'nu Google'da aratanlar 'eski belediye başkanı' ibaresiyle karşılaştı. 

Google'dan 'Ekrem İmamoğlu' hatası: Sosyal medyada gündem oldu 

HATA WİKİPEDİA'DAN

Wikipedia'dan girilen bilginin hatalı olması sosyal medyanın gündemine oturdu. Sosyal medya kullanıcıları kısa sürede binlerce Twitter​ atarken, Wikipedia'daki bu bilgi en çok konuşulanlar arasına girdi. 

Google'dan 'Ekrem İmamoğlu' hatası: Sosyal medyada gündem oldu

İMAMOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

Konu hakkında sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "I speech kürsü" yazarak, şirketin hesabını etiketledi.  

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1604943369020514317

CEZA ALMIŞTI 

İmamoğlu, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerin iptal edilmesi sonrası yaptığı açıklamada, "YSK Başkanı'na ve üyelerine hakaret ettiği" gerekçesiyle yargılanmış ve siyasi yasak ile 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası almıştı. 

BAKAN SOYLU: GÖREVDEN ALIRIM 

Yargı kararı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, verilen hapis cezasını doğru bulduğunu belirterek, "İstinaf ve Yargıtay onadığı anda görevden alırım" demişti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...