Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu’ndan İstanbullulara kar uyarısı: Zorunlu olmadıkça şahsi araç kullanmayın

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
05 Şubat 2023 07:48 - Güncelleme : 05 Şubat 2023 07:55
Ekrem İmamoğlu’ndan İstanbullulara kar uyarısı: Zorunlu olmadıkça şahsi araç kullanmayın

Son dakika haberi: İstanbul’da beklenen kar adım adım yaklaşıyor. Ekipler şimdiden çalışmalarını tamamladı ve kar yağışı için teyakkuza geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. İstanbullulara uyarıda bulunan İmamoğlu zorunlu olmadıkça şahsi araçlarla trafiğe çıkılmaması yönünde çağrıda bulundu.

Şubat ayının gelmesi ile birlikte yurdun dört bir yanında kar yağışı​ etkili oluyor. Sıcaklıkların eksilere indiği bölgelerde yollar karla kaplandı. Ulaşımda bazı noktalara erişim sağlanamazken zaman zaman kazalar da meydana geldi. İstanbul’da bu haftadan itibaren etkisini göstermesi beklenen kar yağışı için ekipler teyakkuza geçti. Çalışmalarını tamamlayan belediye ekipleri şimdi bekleyen yağışın gelmesini bekliyor.

EKREM İMAMOĞLU: KAR YAĞIŞINA HAZIRIZ

Meteoroloji, AFAD​ ve İstanbul​ Valiliği yaptığı açıklamalarla İstanbulluları uyarırken bir duyuru da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile beklenen kar yağışına hazır olduklarını söyledi. 9.649 personel ve 2.275 araç ve iş makinası ile görev yapacakları belirten İmamoğlu vatandaşa ise bir konuda istekte bulundu.

377 NOKTADA TUZ STOKU YAPILDI

Ekrem İmamoğlu, paylaşımlarında şunları söyledi:

İstanbulluların Dikkatine! Şehrimiz yarın sabah başlayıp Perşembe gününe kadar sürecek Sibirya kökenli soğuk havanın etkisine girecek, kar yağışı ve fırtına görülecek. İBB olarak sorumluluk alanımızdaki yollarda 9.649 personel ve 2.275 araç ve iş makinası ile görev yapacağız. Kar küreme ve tuzlama araçlarımız sorumluluk alanımızdaki 4 bin 23 km'lik yol güzergahında 598 müdahale noktasında hazır bulunmakta. Şehir merkezindeki yaya yollarında tuzlama çalışması yapmak üzere 377 noktada da tuz stoku yapmış durumdayız.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1621949152300044291

“722 VATANDAŞ MİSAFİR EDİLDİ”

Evsiz vatandaşlarımızı misafir etmeye başladık, şu ana kadar 722 vatandaşımız misafir edilmiş durumda, sıcak ikramda bulunacak mobil büfelerimiz de şehrin birçok noktasında konuşlanmış durumda, sokak hayvanlarının beslenmesi için de özel ekipler oluşturuldu.

VATANDAŞA TOPLU TAŞIMA ÇAĞRISI

Toplu taşımada yaşanabilecek olası aksamalar için ek seferler konuldu; metro, metrobüs ve Şehir Hatları'nda sefer sayıları yoğunluğa göre artırılacak. Zorunlu olmadıkça şahsi araçlarla trafiğe çıkılmaması, kar lastiği kullanılması, resmi uyarıların takip edilmesi önemlidir. Okulların tatil olup olmayacağı ya da diğer uygulamalarla ilgili resmi açıklamaları mutlaka takip etmeleri konusunda İstanbulluları uyarırız."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...