Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan 15 seçimi örnek gösterdi, CHP'yi 'depremzedelere tepkiler' üzerinden eleştirdi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
21 May 2023 16:08 - Güncelleme : 21 May 2023 17:32

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesi ziyaretlerine Hatay'da devam ediyor. Burada depremzedelere seslenen Erdoğan, 15 seçimi örnek göstererek, "Hiç bir zaman öfkenin diliyle değil, daima kardeşliğin diliyle konuştuk. Bugün de aynısını yapıyoruz. CHP gibi milleti suçlamıyoruz. Hele hele depremde yakınlarını kaybetmiş kardeşlerime siyasi tercihlerinden dolayı ayrımcılık yapmak, onları kaldığı yerden kapı dışarı etmek aklımızın ucundan bile geçmez." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, deprem​ bölgesindeki ziyaretini afette en büyük yıkımı yaşayan illerden olan Hatay​'da sürdürüyor. Konteyner kente gerçekleştirdiği ziyarette depremzedelere hitap eden Erdoğan, 15 seçimi örnek göstererek, CHP​'yi depremzedelere gösterilen tepkiler üzerinden eleştirdi. 

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

"14 Mayıs seçimleri için Hataylı vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Deprem rağmen sizler hayata yeniden sarıldınız. Koltuk sevdalılarına prim vermediniz. Sizler, insanımızı Türk, Kürt, Sünni diyerek bölmeye çalışan fitne tüccarlarının oyununa gelmediniz. 

14 Mayıs'ta kararını şahsımızdan ve Cumhur İttfakı'ndan yana kullanan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim için elbette sizin oyunuzu almak önemlidir. Hatay'ın daha 3 ay önce yaşadığı büyük afetin ardından sandığa gidip, tercihini kullanması çok önemlidir. Şuanda 30 bin kişi var bu meydanda.

"CHP GİBİ MİLLETİ SUÇLAMIYORUZ"

Şimdiye kadar 15 seçimden sonra hiç bir zaman öfkenin diliyle değil, daima kardeşliğin diliyle konuştuk. Bugün de aynısını yapıyoruz. CHP gibi milleti suçlamıyoruz. İnsanımızı itham etmiyoruz. tercihlerinden dolayı aşağılamıyor, hor görmüyoruz. Hele hele depremde yakınlarını kaybetmiş kardeşlerime siyasi tercihlerinden dolayı ayrımcılık yapmak, onları kaldığı yerden kapı dışarı etmek aklımızın ucundan bile geçmez. Millete parmak sallamak yerine, nerede hatamız varsa onu düzeltmeye çalışıyoruz. Biz sizi seviyoruz. Biz size inanıyoruz. Ve 28'inde sandıkları patlatmaya var mıyız? Size inanıyorum.

Son dakika! Erdoğan 15 seçimi örnek gösterdi, CHP'yi 'depremzedelere tepkiler' üzerinden eleştirdi

Birçok bilayetimizde hasar görmeyen ev yoktu. 50 bini aşkın canımızı kaybettik. Depremde evleri, iş yerleri yıkılan vatandaşlarıma tekrar geçmiş olsun diliyorum.

"DEVLETİNİZ BURADA"

Ne diyorlardı televizyonlarda. "Size bir daha yardım göndermeyeceğiz." CHP trolleri söyledi bunu. Bunlar ne derse desin devletiniz burda, Kızılay'ınız burada. AFAD'ınız burada. Biz arazi adamıyız. Çalışarak geliyoruz. 3 ayda bu nasıl olur diyenler, sizin hayatınızda hizmet var mı?

DEFNE'DE HASTANE AÇIKLAMASI

Defne'de Tayyip Erdoğan'a verilen oy yüzde 8,5. Peki bay bay Kemal'e verilen yüzde 90.5. Kardeşlerim biz mezhebi bir ayrım var diye bu yatırımı yapmıyoruz. Cumhurbaşkanı eğer bensem, orada yaşayan insan varsa biz bu yatırımı yapmak zorundayız dedik ve yaptık. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ayrım yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Defne Hastanemizi bugün inşallah açıyoruz.

"BAY BAY KEMAL TALİMATI KANDİL'DEKİ TERÖRİSTLERDEN ALIYOR "

Bunlar talimatı Kandil'den alıyor. Bay Bay Kemal teröristlerle el ele kol kola dolaşıyor. Bunlardan ülkeye fayda olmaz.

Millet meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek iradesini beyan etti. Milletimiz eski sisteme dönüş istemediğini açıkça ortaya koydu.

Teröristlerle el ele kol kola gezenlere yol vermeyeceğiz. Rakiplerini tasfiye etmek için şantaj kaset kumpası yapanlara güven olur mu?

14 MAYIS'TA YARIM KALAN İŞİMİZİ 28 MAYIS'TA TAMAMLAYACAĞIZ

Gabar'ı teröristlerden arındırmasak bu petrolü çıkarabilir miydik. Bu hafta sonuna kadar gümbür gümbür çalışıp pazar akşamını pazartesiye mutlu bir şekilde bağlayalım. Sizin derdiniz bizim de derdimiz sizin sevinciniz bizim de sevincimizdir. Sizin gündeminizde ne varsa bizim de gündemimizde o vardır. 28 Mayıs'tan sonra Türkiye yüzyılını sizlerle beraber inşa edeceğiz. Bunun için önce j14 Mayıs'ta yarım kalan işimizi 28 Mayıs'ta tamamlamamız gerekiyor. Meclis çoğunluğunu bize vererek milletimiz eski sistemi istemediğini ortaya koydu. 49.5 oy oranı ile şahsımıza teveccüh gösterdi milletimiz. Önümüzdeki pazar günü sandığa tekrar güçlü şekilde sahip çıkacağınıza inanıyorum Pazar günü karşımızda sadece CHP'nin genel başkanı olacak. FETÖ'cülerle iş tuttuğunu söyleyen birine güven olur mu? Seçimden önce bedava konut vadedip depremzedelerimizi kaldıkları yerden atmaya çalışan birine itibar edilir mi?

ADI YALANCIYA ÇIKMIŞ BİRİNE GÜVEN OLMAZ, ÜLKE EMANET EDİLMEZ

Selo'yu bırakacağım diyor. Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu Selo değil mi? Onun çıkmasını istiyorsanız bana oy vereceksiniz diyor. Cezaevlerinin kapılarını kıracağız, Öcalan da dahil olmak üzere bunları serbest bırakacağız diyor. Benim milletim teröristlerle kol kola gezenlere haftaya pazar yüz vermeyecektir. Adı yalancıya, çarkçıya çıkmış birine asla güvenilmez, ülkenin yönetimi emanet edilmez. 

SSK'nın başında olduğunda SSK hastanelerini batıran insansın sen. Daha seçimi bile kazanmadan bu şekilde azgınlaşanlar yönetime gelseler milletimize nefes bile aldırmazlar. Bu habis zihniyetin tekrar hortlamasına dur diyeceğiz. 

Buradan yurt dışında yaşayan kardeşlerim, seçimin ilk turunda sandıkları patlattınız. İkinci tur seçimlerine de büyük teveccüh gösterdiğinizi görüyorum uzun kuyrukların sizi yıldırmadığından memnuniyet duyuyorum. Sandıklara mutlaka giderek oylarını kullanmalarını istirham ediyorum. Sizleri Allah için seviyorum."

ERDOĞAN'A SEVGİ SELİ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yapacağı alana gelirken yoğun ilgiyle karşılaştı. Vatandaşlar Erdoğan’ı görmek için birbiriyle yarıştı.

Son dakika! Erdoğan 15 seçimi örnek gösterdi, CHP'yi 'depremzedelere tepkiler' üzerinden eleştirdi

Hatay'daki sevgi seline kayıtsız kalamayan Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı. Erdoğan yaptığı konuşmanın ardından Defne Hastanesi'nin açılışını yapmak üzere alandan ayrıldı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...