Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan Sultanahmet Camii'nde seslendi: 14 Mayıs'ta siyasi mevta olacaklar

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
21 Nisan 2023 13:25 - Güncelleme : 21 Nisan 2023 19:19

Son dakika haberi: Sultanahmet Camii, 5 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından tamamlandı. Cami, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı cuma namazının ardından yeniden ibadete açıldı. Camii'nin açılışında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İktidara gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracağız" diyen muhalefete tepki göstererek, "14 Mayıs'ta bunları siyasi mevta haline getireceğiz" dedi.

Tarihin en önemli yapıtlarından olan Sultanahmet Camii'nin 2018 yılında başlayan restorasyon​ çalışmaları sona erdi. 5 yıllık süreçte yalnızca 5 ay ziyarete ve ibadete kapalı olan camide çinilerden kubbelere, halılardan aydınlatmalara kadar pek çok detay yenilendi.

Camii, Ramazan Bayramı​'nın ilk gününde yeniden cemaatle buluştu. Kılınan cuma namazı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın katılımıyla Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.

Son dakika! Erdoğan Sultanahmet Camii'nde seslendi: 14 Mayıs'ta siyasi mevta olacaklar

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

"Bugün 2 bayramı bir arada yaşadık. Bayram namazını Ayasofya​ camii'nde kılmıştık. Uzun bir mahzunluk döneminin ardından 3 yıl önce bir cuma günü Ayasofya'yı ibadete açmıştık. O günden beri Ayasofya hep dolu hep canlı. Bugün cuma namazımızda, Sultanahmet Cami'mizde eda ettik. Sultanahmet Cami'mizin restorasyonunun tamamlanmasının hayırlı olmasını diliyorum. Bu restorasyonda emeği geçen herkesi milletim adına tebrik ediyorum.

Pek çok birimiyle burası kelimenin tam anlamıyla külliyedir. Ata yadigarı eserleri korumak, kollamak bizim en başta gelen görevimizdir. Bu emaneti inşallah daha asırlar boyunca yaşayacak şekilde yeni nesillere bırakacak bir restorasyon gerçekleştirdik.

"14 MAYIS'TA BUNLARI SİYASİ MEFTA HALİNE GETİRECEĞİZ"

Şu anda muhalefet ne diyor, gelince Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarmış. Yerine inanç bilmem ne başkanlığı diye bir şey kuracaklarmış. Yuh yetmez. 14 Mayıs'a bunları siyasi mefta haline getireceğiz. Terör örgütüyle el ele olanlardan başka bir şey beklenir mi? 14 Mayıs bunların sonu olmalı. Hükümetlerimiz döneminde sınırlarımız içinde dışındaki ecdad emanetine biz sahip çıktık.

Son dakika! Erdoğan Sultanahmet Camii'nde seslendi: 14 Mayıs'ta siyasi mevta olacaklar

Gerek içeride gerek yurt dışında eserleri ihya edeceğiz. Güzel bir eseri inşa etmek ayrı bir eserdir, asırlar sonra eski güzelliğine kavuşturmak ayrı bir güzeldir. Ayasofya'nın minarelerini ele aldık, ihya ediyoruz. Sadece Ayasofya'daki olumsuz mührü kazıyıp atmak yetmez dedik, 86 yıl sonra açtık, inşa çalışmalarımıza devam edeceğiz.

"YÜKSELEN MİNARELER BİZE AYRI GURUR VERİYOR"

Şöyle minarelere baktığımız zaman bu yükselen minareler bize ayrı bir gurur veriyor. Bu emaneti asırlar boyu yaşayacak şekilde yeni nesillere bırakacak restorasyon gerçekleştirdik.

Son dakika! Erdoğan Sultanahmet Camii'nde seslendi: 14 Mayıs'ta siyasi mevta olacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua ederek Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
11121 Nisan 2023 14:32

Lütfen tekrar mesaj atmayınız

Sonraki Haber Yükleniyor...