Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Son mermiyi sıktılar ama...

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2022 12:26 - Güncelleme : 03 Ekim 2022 14:42
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Son mermiyi sıktılar ama...

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Ekonomi Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Ekonomiye dair mesajlar veren ve "enflasyonun üstesinden geleceğiz" diyen Erdoğan, “Türkiye'yi yönetilebilir olmaktan çıkarmak için her yolu denediler. Son mermiyi de ekonomiye sıktılar ama mücadele bizi güçlü kıldı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Katılım Finans​ Strateji Belgesi Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Ekonomiye dair önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye​'nin her alanda olduğu gibi ekonomide de iyi noktalara ulaşmak için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Küresel finansal sistemin sürdürebilir olmaktan çıktığına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin yeni ekonomi​ modeli ile yüksek enflasyonun da üstesinden geleceğini söyledi. Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1576866575348645889

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

"Türkiye ekonomi modelinin başarıya ulaşmasında finansal sistemimizdeki alternatif araçlarda ve ürün çeşitliliğinde yaşanan gelişmenin büyük payı vardır ekonomi modelimizin yatırım, istihdam üretim ihracat ve cari fazlaya dayalı büyüme stratejisinin saç ayaklarını oluştururken bu imkanlardan en geniş şekilde istifade ettik.

Temel görevi tasarrufları doğru yatırımlara yönlendirerek ekonomik büyümenin lokomotifi olması gereken finans sistemi artık bu görevi yerine getiremiyor. Finans sisteminin ekonomi ve ticareti beslediği bir ekonomik düzenin yerini adeta tüm diğer sektörlerin finans sektörünü beslediği sağlıksız ve sürdürülemez bir yapı almıştır. En önemlisi de insanın olmadığı bir ekonomik ve finansal yapı sürdürülebilir değildir."

'SON MERMİ EKONOMİMİZE SIKILDI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 8-9 yıldır Türkiye'yi yönetilebilir olmaktan çıkarmak için kumpastan darbeye her yolu denediler. Bu sinsi saldırıların son mermisi ekonomimize sıkıldı. Tuzaklara karşı verdiğimiz mücadele bizi daha güçlü kıldı" dedi.

Erdoğan, "Katılım finans kuruluşlarının bankalardan bir farkının olmadığına ilişkin genel bir algı toplumumuzda yer etmiş durumdadır." ifadelerini kullandı.

"ENFLASYONUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir süredir etkisini hissettiğimiz enflasyon​ meselesinin de üstesinden gelerek inşallah 'Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz." diye konuştu.

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...