Tgrt Haber

Erdoğan'ın İsrail resti dünya basınında... 'İsrail suçlu, Batı sorumlu'

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2023 23:00 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 23:19

İsrail, Gazze'ye 22 gündür bomba yağdırırken saldırılar dün gece bölgenin kuzeyinde yoğunlaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıların ardından bugün gerçekleştirdiği Büyük Filistin Mitingi'nde İsrail'e resti çekti. Batı'ya da mesaj yollayan Erdoğan'ın sözleri dünya basınında gündem oldu. İşte o manşetler... 

İsrail ordusu, 22 gündür yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi​'ni gece gündüz bombalıyor. Bomba altındaki şehirde siviller hayatını kaybederken İsrail'e tepkiler ise yükselmeye devam ediyor. 

Yüz binler kişi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek ve 'dur' demek için Büyük Filistin​ Mitingi için Atatürk Havalimanı'nda toplanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan​ buradaki dev kalabalığa seslendi. 

Erdoğan, "Bugün Gazze için yüreklerimizin yangınını cümle aleme haykıracağız. Gazze için kıyamdayız" dedi. Erdoğan, İsrail'in açıkça savaş suçu işlediğini ve İsrail'i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceklerini  söylerken İsrail'e ses çıkarmayan Batılı ülkelere de seslendi. Erdoğan, "Ey Batı size sesleniyorum. Siz yeniden bir Hilal-Haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz? Eğer böyle bir gayretin içerisindeyseniz biliniz ki bu millet ölmedi. Bu millet dimdik ayakta. Libya'da, Karabağ'da neysek Orta Doğu'da da oyuz" ifadelerini kullandı. 

DÜNYA BASINININ MANŞETİNDE 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında geniş yankı buldu. Dünya basını Erdoğan'ın sözlerini son dakika olarak geçerken Euronews, "Erdoğan'a göre Gazze'deki katliamın asıl sorumlusu Batılı ülkeler" başlığıyla okuyucularına duyurdu. 

Komşu ülke Yunanistan'nın önemli gazetelerinden Ekathimerini, "Erdoğan, 'Selanik bizden koparıldı' dedi.", BBC de, "Erdoğan, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde yasaklanan ifadeleri Hamas için kullandı" başlığını attı.

"HAMAS'A 'ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI' DEDİ" 

Alman Die Welt, "Erdoğan, aşırı İslamcı Hamas'ı özgürlük savaşçısı olarak tanımladı, öldürülen 1400 İsrailliyi anmadı" başlığıyla okuyucularına servis etti. 

İspanyol El Mundo, "Erdoğan 'Gazze'deki katliamlardan' Batı'yı sorumlu tutuyor, İsrail'i 'savaş suçlusu' olarak nitelendiriyor" ifadelerini kullandı. 

La Repubblica ise, "Türkiye, Gazze'deki eylemlerinden dolayı İsrail'i "savaş suçlusu" ilan etmeye hazırlanıyor. Erdoğan konuşmasında, İsrail'in saldırılarını durdurmadığı için Gazze'deki ölümlerden Batılı ülkeleri de sorumlu tutmakla suçladı." sözleriyle takipçilerine haberli servis etti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...