Tgrt Haber

Hamas'a 'terörist' diyen Akşener'e Erdoğan'dan tepki: Yazıklar olsun 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2023 17:50 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 18:02
Hamas'a 'terörist' diyen Akşener'e Erdoğan'dan tepki: Yazıklar olsun 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına Büyük Filistin Mitingi'nde tepki gösterdi. Erdoğan buradaki konuşmasında İYİ Parti lideri Akşener'in "Netanyahu terörü ile Hamas terörü aynı şeydir" sözlerine tepki gösterdi. 

Yüz binlerce kişi İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek için Büyük Filistin Mitingi'e akın etti. Buradaki dev kalabalığı seslenen Erdoğan​, "Bugün Gazze için yüreklerimizin yangınını cümle aleme haykıracağız. Gazze için kıyamdayız" dedi. 

İsrail'e karşı atılacak adımın hazırlığının yapıldığını duyuran Erdoğan, İsrail'in açıkça savaş suçu işlediğini ve İsrail'i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceklerini söyledi. İsrail'e ses çıkarmayan Batılı ülkelere de seslenen Erdoğan, "Siz yeniden bir Hilal-Haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz? Eğer böyle bir gayretin içerisindeyseniz biliniz ki bu millet ölmedi. Bu millet dimdik ayakta" diyerek tepki gösterdi. 

AKŞENER'E HAMAS​ TEPKİSİ 

İYİ Parti lideri Meral Akşener​'in "Netanyahu terörü ile Hamas terörü aynı şeydir" sözlerine de tepki gösteren Erdoğan, "Yazıklar olsun. Hamas nedir, Hamas kimdir bundan bi haber olan bedhahlar talihsizler var" dedi. 

"YAZIKLAR OLSUN"

Akşener'in sözlerini kınayan Erdoğan şunları söyled: "Maalesef ülkemin siyasileri içerisinde Hamas'ı Netanyahu'ya bırakan talihsizler var. Netanyahu nasıl teröristse Hamas'da teröristmiş. Yazıklar olsun. Hamas nedir, Hamas kimdir bundan bi haber olan bedhahlar talihsizler var. Onlara ülkemde oy atanlar da şu anda iyi düşünmesi lazım. Onlara oy verenler iyi düşünmesi lazım. Bugün burada yaşadığımızı tarih bize yaşatmasın inşallah."

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...