Tgrt Haber

Erkekler nafaka talep etmeye başladı, işte erkeğin nafaka alması için üç şart

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2023 10:09 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 11:48

Süresiz nafaka tartışmaları daha bitmemişken son dönemde gerçekleşen boşanma davalarında erkeklerin nafaka talebi dikkat çekti. Hukukçular, erkeklerin de tıpkı kadınlar gibi nafaka hakkı olduğunu söylerken vatandaş bu konuda ikiye bölündü.

Ataerkil toplumun bireyleri olarak boşanma​ davalarının nafakalarını kadınlar alıyordu. Şimdilerde erkekler de nafaka​ talep eder oldu. İster maddi gerekçe ister davada kusur tarafı olunduğu gösterilsin sonuçta değişime, nafaka talebi de ayak uydurdu. Meclisin çıkardığı ilk Medeni Kanunlarda Türkiye’de evin reisi erkekti ancak 2002’de reislik erkekten alındı, eşlere eşit söz hakkı tanındı, hal böyle olunca erkeklere de yeni haklar kazandı. Genelde erkekler nafaka talep etmiyorlar. Kimisi bunu onur gurur meselesi haline getirdiği için nafaka talebinde bulunmuyor. 

ERKEĞİN NAFAKA ALMASI İÇİN 3 ŞART 

Avukat Emel Özbek, erkeğin nafaka alabilmesi için 3 şartı sıraladı: 

“Bir erkek​ nafaka istiyorsa boşanma sebebiyle yoksulluğa düşeceğini ispatlaması gerekir, kadının maddi durumunun erkekten çok daha iyi olması gerekir, en önemli diğer nokta da kadından daha az kusurlu ya da kusursuz olduğunu ispat etmek zorunda. Ama bu şartlar zaten kadının nafaka alabilmesi için de geçerli. Erkekler de kadınları  6284 sayılı yasadan faydalanarak uzaklaştırma kararı alabilir.”

ERKEKLER NE DİYOR?

“Alırım haklıysam alırım.”

“Olmaz yakışmaz ya, nafaka olur mu, erkeğin nafaka alması ne demek.”

 “Ben istemem lazım değil”

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...