Tgrt Haber

Erzincan buz tuttu, kara kış kapıda...

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Aralık 2023 11:12 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 11:20
Erzincan buz tuttu, kara kış kapıda...

Erzincan ve Bayburt'un yüksek kesimlerine yağan kar yağışı, kent genelinde buzlanmalara neden oldu. İşe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, zor anlar yaşadı.

Sıcaklıkların düşüşüyle birlikte kış yüzünü göstermeye başladı. Erzincan​ ve Bayburt​'un yüksek kesimlerine ise kar yağdı.

En düşük hava sıcaklığı gece Bayburt’ta eksi 7, Erzincan’da eksi 5 dereceye kadar indi. Kent merkezlerinde soğuk hava nedeniyle bazı araçların camları buz tuttu.

Erzincan buz tuttu, kara kış kapıda...

VATANDAŞLARIN BUZ MESAİSİ

Gece saatlerinde hava sıcaklığın hissedilir derecede düştüğü Erzincan’da sabah erken saatlerde işlerine gitmek için sokağa çıkan vatandaşlarda buz mesaisi başladı.

Soğuktan araçlarının camları buz tutan vatandaşlar, yaklaşık 15 dakika araçlarının ısınması ve araç camlarının buzunu temizlemekle uğraşıyor. Soğuk hava nedeniyle bölgedeki bazı dereler ve göllerin yüzeyi kısmen buz tuttu.

Erzincan buz tuttu, kara kış kapıda...

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu geçecek.

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma​ ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesinin görüldüğü bölgede sıcaklık, mevsim normalleri civarında seyredecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...