Tgrt Haber

Eskişehir'de FETÖ operasyonu: Çok sayıda şüpheli yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ekim 2023 11:17 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 11:24
Eskişehir'de FETÖ operasyonu: Çok sayıda şüpheli yakalandı

Eskişehir'de FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 7 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca yine FETÖ'ye yardım ve yataklıktan aranan 2 şüpheli de tutuklandı.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Eskişehir​'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Polis​ ekipleri, örgütle bağlantısı tespit edilen çok sayıda zanlıyı yakaladı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre; Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ silahlı terör örgütü soruşturması çerçevesinde çalışma gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucu O.B., P.C., P.U., E.P., S.Ş., R.A. ve E.Ö. isimli 7 şüpheli yakalandı.

Yakalanan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Ayrıca önceki günlerde ‘FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Örgüte Bilerek İsteyerek Yardım Etmek’ suçları çerçevesinde haklarında yakalama kararı olan E.Ç. ve B.T. isimli 2 şüpheli, gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanıp mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ'DEN ARANAN 3 KİŞİ YAKALANDI

Öte yandan Rize'de FETÖ'den aranan 3 şüpheli gözaltına alıdı. Haklarında terör örgütü propagandası yapmak ve örgütün mahrem yapılanması içerisinde hareket etmek konularında tespit edilen, terör örgütü üyeliği suçundan kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 3 şüpheli şahıs yakalandı.

Yakalanan şahıslardan ikisi çıkarıldıkları mahkemece Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılırken M.S.Ç. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...