Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Hakurk sorumlusu etkisiz hale getirildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2023 09:54 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 10:54
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Hakurk sorumlusu etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’nın sözde Irak/Hakurk Eyaleti Toplumsal Alan Sorumlusu Rozerin Şemzinan kod adlı Sariye Atilla’yı, Hakurk kırsalında gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Terörle mücadeleye aralıksız devam eden güvenlik güçleri, PKK​'ya darbe üstüne darbe indiriyor. Son olarak Irak'ın kuzeyine düzenlenen nokta operasyonla, bölücü terör örgütünün sözde Hakurk​ eyaleti toplumsal alan sorumlusu ’Rozerin Şemzinan kod adlı Sariye Atilla'nın üstü çizildi.

Terör örgütüne 2007 yılında katıldığı ve PKK’nın Haftanin’deki sözde eğitim akademilerinde ders verdiği öğrenilen Sariye Atilla’nın son olarak Hakurk’ta örgüt adına toplumsal alan çalışmaları içerisinde yer aldığı belirlendi.

MİT​ ADIM ADIM TAKİP ETTİ

MİT tarafından sahadaki ajanlardan intikal eden her türlü bilgi titizlikle analiz edilerek, öncelikle Atilla’nın yeri tespit edildi. MİT’in istihbarat ağı ve saha ajanları sayesinde her adımı takip edilmeye başlanan Atilla, operasyon gerçekleştirmeye en uygun anda etkisiz hale getirildi.

PKK'nın sözde Hakurk eyaleti toplumsal alan sorumlusu Sariye Atilla öldürüldü.

Bölücü terör örgütüne her alanda darbe vuran MİT, önümüzdeki süreçte de 'terörün kaynağında imhası' politikası çerçevesinde nokta operasyonlarına devam edeceği mesajını yaptığı son operasyonla bir kez daha vermiş oldu.

ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Öte yandan terörle mücadele operasyonları yurt içinde de aralıksız devam ediyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya, Diyarbakır Lice Kıyıköy kırsalında 1’i turuncu, 2’si gri kategoride olmak üzere 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yerlikaya, Şırnak’ta da 2 teröristin yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya, etkisiz hale getirilen teröristlerden "Bedran Hoca" kod adlı Nazım Hikmet Ülgen'in "Terörden Arananlar" listesinde turuncu, "Civan" kod adlı Onur Kamiloğlu ve "Seyit Batman Brüsk" kod adlı Muhammed Gönyeli'nin ise gri kategoride arandığının belirlendiğini kaydetti.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin, 2021'de Diyarbakır'ın Lice kırsalında Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik'in şehit edildiği, 3 jandarma personelinin de yaralandığı saldırı başta olmak üzere PKK'nın birçok eylemine katıldığı belirlendi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...