Tgrt Haber

Evlat nöbetindeki anneden HDP'ye sert tepki: Artık yeter diyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Nisan 2023 13:15 - Güncelleme : 13 Nisan 2023 14:34
Evlat nöbetindeki anneden HDP'ye sert tepki: Artık yeter diyoruz

Van'da terör örgütü PKK tarafından evlatları dağa kaçırılmasında HDP'yi sorumlu tutan aileler, tepkilerini her zaman olduğu gibi bugünde dile getirdi. Eyleme katılan anne Nazlı Sancar, "Çocuklarımızın katili HDP’dir. HDP zaten PKK’nın siyasi kolu ve şehirdeki ayağıdır. HDP’ye artık yeter diyoruz" dedi.

Çocukları eli kanlı terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin, evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor. Van’da çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 56 haftalık süreçten bu yana partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor.

HDP​ VE PKK ALEYHİNE SLOGAN ATTI

Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve sayıları 34’ü bulan aileler, ellerindeki dövizlerle il başkanlığı binası önünde oturarak HDP ve PKK aleyhine slogan attı.

"ÇOCUKLARIMIZIN KATİLİ HDP'DİR"

Eyleme katılan anne Nazlı Sancar, 2012 yılından bu yana evlat mücadelesi verdiğini hatırlattı. Haklı mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini ifade eden Sancar, “HDP ismini Yeşil Sol Parti de yapsa onların kapısındayız. Bizler onların peşini bırakmayacağız. Çocuklarımızın katili HDP’dir. HDP zaten PKK’nın siyasi kolu ve şehirdeki ayağıdır. HDP’ye artık yeter diyoruz. Çocuklarımızı versinler. Bizler sadece hakkımız olan evlatlarımızı istiyoruz. 12 yıldır evlat acısı çekiyorum. Her hafta bir umutla buraya geliyorum. Belki Şeyma kızım beni görür buraya gelir” dedi.

Evlat nöbetindeki anneden HDP'ye sert tepki: Artık yeter diyoruz

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...