Tgrt Haber

Eyyam-ı Bahur gitti, Basra geldi: Termometreler 48 dereceyi gösterecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Ağustos 2023 23:55 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 00:22
Eyyam-ı Bahur gitti, Basra geldi: Termometreler 48 dereceyi gösterecek

Geçtiğimiz hafta etkisini gösteren Eyyam-ı Bahur sıcakları Türkiye'yi resmen kavurdu. Havayı gölgede bile serinlenemez hale getiren sıcaklıklar tam bitti derken bu kez de Basra sıcakları yurdu etkisi altına alacak. Meteoroloji uzmanları sıcaklıkların bazı bölgelerde 48 dereceyi bulacağını aktardı.

Küresel ısınmayla birlikte dünyanın birçok bölgesinde yaz mevsimi kavurucu sıcaklıklarla geçiyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye​'yi de etkisi altına alan bunaltıcı sıcaklara Eyyam-ı Bahur sıcakları vatandaşı canından bezdirdi. İnsanları sokağa çıkmaya korkutan Eyyam-ı Bahur tam gitti derken bu kez de Basra'dan gelen sıcak hava dalgası etkisini gösterecek.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK

TRT Haber'de yer alan habere göre, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünde mühendis Hümeyra Betül Akgül, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde bu hafta sıcaklığın mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerine çıkacağını aktardı. Sıcaklık artışının bölgedeki il merkezlerinde dün başladığına işaret eden Akgül, 10 Ağustos Perşembe gününe kadar 4-5 derecelik artış beklediklerini belirtti.

TERMOMETRELER 48 DERECEYİ GÖSTERECEK

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde sıcaklık​ 39 dereceden perşembe günü 45 dereceye ulaşacağını belirten Akgül, "Batman`ın Hasankeyf, Şırnak`ın Cizre ve Silopi, Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde perşembe günü sıcaklık 45 derecenin üstüne çıkacak. Güneye daha yakın ilçelerde sıcaklık 48 dereceye kadar ulaşacak. Maksimum sıcaklık beklemekteyiz. Bu, mevsim normallerinin yaklaşık 8 derece daha üstünde" ifadelerini kullandı.

YAŞLILAR VE KRONİK HASTALIĞI OLANLAR DİKKAT

Sıcak havada, çocukların, yaşlıların ve kronik hastalığı olanların dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunan Akgül, mümkün olduğunca kapalı ve gölge alanların tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle 12.00-17.00 saatleri arasında etkili olan sıcaklığın tehlikeli olduğunu ifade eden Akgül, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde ise daha da dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...