Tgrt Haber

Fatma Şahin korkunç bilançoyu paylaştı: 60.000 nüfuslu ilçenin yarısı yok! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2023 00:25 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 00:35

Türkiye güne merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketiyle uyandı. Kahramanmaraş'taki depremden 10 şehir daha etkilenirken binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Depremden etkilenen illerden biri de Gaziantep olurken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirdeki son durumu açıkladı.

Türkiye​ güne acı bir haber ile uyandı. Kahramanmaraş​ merkez üssü olan ve 10 ilimizi vuran büyük bir deprem​ ile sarsıldı. 7.7 büyüklüğündeki deprem yurdun Güney'ini etkiledi. Binnlerce vatandaş hayatını kaybederken enkaz altında kalan vatandaşlar için arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Depremden etkilenen şehirlerden biri olan Gaziantep​'te facianın büyüklüğünü Başkan Fatma Şahin​, gözler önüne serdi. "Ekmek ve battaniyeye ihtiyacımız var" diyen Şahin, "60.000 nüfuslu ilçenin yarısı yok" dedi. 

Cüneyt Özdemir'in YouTube canlı yayınına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki son durumu aktardı.

"60 BİN NÜFUSLU İLÇENİN YARISI YOK"

Gaziantep'teki depremin bilançosunu aktaran Şahin, "Çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Korku filmi gibi. 60 bin nüfuslu ilçenin yarısı yok olmuş durumda" dedi. 

Yıkılan bina sayısı ile ilgili bilgi veren Şahin, "Şehrin yarısından fazlası evine giremiyor. Sokakta 1 milyon kişi vardır. Camiler, Cemevleri açık" dedi. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM


 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Antepli rafıkk 9 Mart 2023 09:16

Belediye başkanı kendisi değil miii ?

Sonraki Haber Yükleniyor...