Tgrt Haber

Depremde yıkılan binanın enkazında yürek yakan anlar: Az gayret et abla seni çıkaracağız

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Şubat 2023 23:03 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 23:54

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan deprem bir çok ili sarstı. 10 ili vuran 7.7 büyüklüğündeki deprem, özelikle Hatay merkezde büyük yıkıma neden oldu. Tüm kentte birçok bina yıkılırken, enkaz altında onlarca insan kaldı. Ekiplerin yoğun çalışması ile bir kişi 16 saat sonra enkaz altından kurtarılırken, göçük altında sadece eli gözüken bir kadına ekiplerin seslenişi yürekleri dağladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık​ ilçesinde 7,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem çevresindeki 10 ili etkiledi. Birçok ilde deprem hissedilirken, birçoğunda da yıkıma neden oldu.

Depremden etkilenen iller arasında yerini alan Hatay​'da çok sayıda bina yerle bir oldu. Özellikle şehir merkezinde neredeyse tüm binalar yıkılırken, onlarca insan enkaz altında kaldı.

AİLE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kentin birçok noktasında arama çalışmaları devam ederken, kent merkezinde sevindirici bir haber geldi. Üniversite öğrencisi Kader isimli genci bulunduğu enkazdan arama yapan ailesi, çocuklarına ekiplerin büyük gayreti sayesinde sağ salim ulaştı. Çocuklarına kavuştukları için mutlu olan aile, gözyaşlarına boğuldu.

"AZ GAYRET ET ABLA SENİ ÇIKARACAĞIZ"

Kurtarma çalışmalarında kameralara yansıyan görüntülerde sadece eli gözüken bir kadına ekiplerin seslenişi yürekleri dağladı. "Az daha gayret et kurtaracağız seni" diyen görevli verdiği sözü tuttu. 

Öte yandan kent merkezinde elektrik alt yapısı ve iletişim tamamen yıkılırken, vatandaşların yaktıkları ateşlerle ısındıkları görüldü.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...