Tgrt Haber

Felaketin eşiğinden dönüldü! Motoruna kuş çarpan THY uçağı alev aldı, Kayseri'ye acil iniş yaptı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Nisan 2023 14:04 - Güncelleme : 08 Nisan 2023 14:11
Felaketin eşiğinden dönüldü! Motoruna kuş çarpan THY uçağı alev aldı, Kayseri'ye acil iniş yaptı

THY’nin Kayseri-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının motoruna kuş çarptı. Uçağın motorunda alev görülmesi üzerine Kayseri'ye geri dönen pilotlar acil iniş yaptı. 

Türk Hava Yolları'nın (THY) Kayseri-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının motoruna kalkıştan kısa bir süre sonra kuş çarptı.  THY’nin önceki gün gerçekleştirdiği TK2015 sefer sayılı Kayseri-İstanbul seferini yapan TC-JYP kuyruk tescilli Boeing​ tipi yolcu uçağı, Erkilet Havalimanı'ndan 18.15'de kalkış yaptı. Uçağın kalkışının ardından kısa süre sonra yolcular tarafından uçakta ilk olarak patlama sesi duyuldu. 

PATLAMA SESİ DUYULDU 

Patlama seslerine bağlı olarak uçağın kanadının altındaki motorlardan birinde alevler görüldü. İhlas Haber ajansı haberine göre bunun üzerine kabin ekibi durumu pilotlara haber verdi. Olay üzerine Kayseri’ye geri dönüş kararı alan pilotlar hava trafik kontrol kulesi ile irtibata geçerek acil iniş izni istedi. Uçak güvenli bir şekilde Erkilet Havalimanı’na indi. Yapılan incelemelerde, patlama sesine ve alevlerin çıkmasına sebep olan şeyin uçağın motoruna çarpan kuş olduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...