Tgrt Haber

Feshane'de gerginlik sürüyor! STK'lara polis müdahalesi

10 Temmuz 2023 09:27 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 09:31

İBB'nin Artİstanbul Feshane'de açtığı "Ortadan Başlamak" adlı sergi, protesto edildi. Basın açıklaması yapan STK temsilcileri serginin milli ve manevi değerlere hakaret içerdiğini öne sürdü. Topluluk, polis engelini aşarak içeri girmek isteyince arbede yaşandı.

Artİstanbul Feshane'de açılan "Ortadan Başlamak" adlı sergi​ bazı STK üyelerince milli ve manevi değerlere aykırı içerik ve mesajlar barındırdığı gerekçesiyle protesto edildi.

"SATANİZM PROPAGANDASI" İDDİASI

Eyüpsultan'daki bir grup sivil toplum kuruluşu gönüllüsü, Artİstanbul Feshane önünde buluşarak serginin bir an önce kapatılması çağrısıyla basın açıklaması yaptı.

Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, grup adına yaptığı basın açıklamasında sergideki eserlerin milli ve manevi değerlere hakaret içerdiği, eşcinsellik, satanizm propagandası yaptığını söyledi. Tepkilerinin siyasi değil kültürel olduğunu belirten Mican, "Kültür sanat adı altında burada sergilenen şeyler kesinlikle sapkınlığı özendirmektedir. Ve bizim manevi dokumuzla, milli kültürümüzle, yakından uzaktan alakası yoktur, örtüşmemektir, çatışmaktadır"dedi.

Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, grup adına yaptığı basın açıklamasında sergideki eserlerin milli ve manevi değerlere hakaret içerdiği, eşcinsellik, satanizm propagandası yaptığını söyledi.

Mican, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "Bize ecdadımıza, şanlı tarihimize, hakaret olarak atfettiğimiz bu sergiye tepki gösteriyoruz ve bunun kaldırılmasını istiyoruz" çağrısı yaptı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NE DİLEKÇE

Açıklamanın ardından grup üyelerinden bazıları Feshane önünde güvenlik önlemi alan polis engelini aşarak içeri girmek isteyince önce sözlü tartışma, ardından da arbede yaşandı.

STK temsilcilerinin sükunet çağrısının ardından geri çekilen grup üyeleri bir süre sonra polisin yanına gelerek "Sizi seviyoruz. Bizim tepkimiz sergiyi yapanlara" diyerek polisleri alkışladı. Grup üyeleri açıklamanın ardından İstanbul Valiliği'ne serginin kapatılması için dilekçe yazarak, bir süre sonra ayrıldı.

Geçtiğimiz günlerde sergide yer alan bir heykele 'satanist' çağrışımlar içerdiği nedeniyle protesto edilmişti. 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...