Tgrt Haber

FETÖ'nün TSK'daki mahrem yapılanmasına operasyon: 18 gözaltı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Haziran 2023 10:33 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 10:49
FETÖ'nün TSK'daki mahrem yapılanmasına operasyon: 18 gözaltı

Konya merkezli 7 ilde FETÖ'nün TSK'daki mahrem yapılanmasında yer alan ve örgütün gizli haberleşme programını kullandığı belirlenen 19 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Konya​ merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri​ mahrem yapılanmasında görev aldığı ve örgütün gizli haberleşme programını kullandığı belirlenen 18 kişi gözaltına alındı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar devam ediyor. Örgütün sözde Türk Silahlı Kuvvetleri mahrem yapılanmasında görev aldığı belirlenen 12 kişi ve örgütün gizli haberleşme programını kullandığı tespit edilen 7 şüpheli olmak üzere toplamda 19 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

ŞÜPHELİLERDEN 18'İ YAKALANDI

Konya merkezli 7 ilde Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

FETÖ'nün TSK'daki mahrem yapılanmasına operasyon: 18 gözaltı

Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Konya İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan adresinde bulunamayan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...