Tgrt Haber

Gaziantep Adana yolu açık mı? Gaziantep Adana yolu deprem sonrası nasıl? Deprem sonrası hangi yollar kapalı?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
07 Şubat 2023 11:27 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 12:21
Gaziantep Adana yolu açık mı? Gaziantep Adana yolu deprem sonrası nasıl? Deprem sonrası hangi yollar kapalı?

Kahramanmaraş'ta biri 7,7 ve diğeri 7,6 olmak üzere iki şiddetli deprem sonrası binalarda çöküşler yaşanırken bazı yollarda trafiğe kapatıldı. Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da deprem nedeniyle birçok bina çöktü. Gönüllü birçok vatandaşın destek verdiği arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar enkazda kalan vatandaşlara yardım edebilmek için havalimanlarına akın etti. Peki, Gaziantep Adana yolu açık mı? Gaziantep Adana yolu deprem sonrası nasıl? Deprem sonrası hangi yollar kapalı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremde 13 buçuk milyon vatandaşın etkilendiğini belirterek şunları söyleyerek depremin şiddeti hakkında bilgi verdi. Birçok binanın yerle bir olması Türkiye​'nin dört bir tarafından yardım çalışmaları hız kazandı. Deprem​ bölgelerine gitmek isteyen vatandaşlar, havalimanları ve otogarlara akın ederken, valilik deprem sebebiyle bazı yolların kapatıldığını duyurdu. 

GAZİANTEPADANA​ YOLU AÇIK MI?

Gaziantep-Adana karayolu üzerinde bulunmaktadır. Gaziantep Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gaziantep-Nurdağı devlet karayolu (Sakçagözü mevkisi) kaya düşmesi nedeniyle geçici süre trafiğe kapatılmıştır. Yolu temizleme çalışması başlamıştır." paylaşımına yer verdi.  Trafik, D - 400 Devlet Yolu'na yönlendirilmiştir. 

DEPREM SONRASI HANGİ YOLLAR KAPALI?

-Hatay Havalimanı'nın pistinin de enine doğru yarıldığı, asfaltın kalktığı görüldü. Pist kullanılamaz hale geldi. Bu sebeple Hatay​ Havalimanı şuan için uçuşa kapalı. 
-Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği depremde hasar gören Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Osmaniye-Gaziantep arası ulaşıma kapatıldı. 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...