Tgrt Haber

Son dakika: Gaziantep’te zehir tacirlerine darbe! Sentetik uyuşturucuların ticaretinde ceza 15 yıla çıkartıldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
13 Nisan 2023 08:08 - Güncelleme : 13 Nisan 2023 08:19

Son dakika haberi: Gaziantep’te zehir tacirlerine yönelik operasyonda çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Belirlenen adreslere yapılan baskında 179 hedeften 149'u yakalandı. Bakan Soylu operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunurken sentetik uyuşturucuların ticaretinde cezanın 15 yıla çıktığını duyurdu. 

Türkiye’nin uyuşturucu​ ile mücadelesi sürüyor. Kökünü Kurutma operasyonları çerçevesinde birçok ilde gerçekleştirilen baskınlarda belirlenen adreslerde çok sayıda kişi yakalandı. Bu operasyonlar bir yenisi Gaziantep’te bir yenisi eklendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sabahın erken saatlerinde Gaziantep’te kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

15 YILA ÇIKARTILDI

Bakan Soylu’nun açıklamalarında öne çıkanlar;

Sentetik uyuşturucuların imal ve ticaretinde ceza 10 yıldı. Bu 15 yıla çıktı. Zorunlu tedavi ve rehabilitasyon aynı zamanda cezaevinde uygulanabilecektir. Aynı zamanda buna uygun cezaevleri inşa edilecektir. Yakalanan uyuşturucu maddelerin soruşturma sırasında imhası mümkün olabilecektir.

Uyuşturucuyla mücadele eden alanların görevlilerin, karar verenlerin özellikle elini çok kuvvetlendirecektir. Göreceksiniz milletimizin de fark edecek, bu düzenlemeler çerçevesinde kökünü kurutmada bir kat daha başarılı olabilme iradesi ortaya konulacaktır.

149 KİŞİ YAKALANDI

Kökünü kurutma operasonunda 179 hedef belirlendi. Saat 04.45'te 1529 polisimiz ve jandarmamızla birlikte bu hedeflere onları selametledik. Şuana kadar 179 hedefin 149’unu yakalamış oldular. Diğer şüphelilerin yakalanması için ekiplerimizin çalışmaları devam ediyorlar. Dün de uzun zamandır takip ettiğimiz uzun yıllardır cezasında kaçan uyuşturucu baronu da yakalandı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...