Tgrt Haber

Gazze filosuna 'Mavi Marmara' tehdidi: İsrail basını kışkırttı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
22 Kasım 2023 06:26 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 07:19
Gazze filosuna 'Mavi Marmara' tehdidi: İsrail basını kışkırttı

Dünyanın dört bir yanından binlerce insanın Gazze’ye destek için bine yakın tekne ile başlatmayı planladığı deniz seferi, İsrail basınını rahatsız etti. Kanlı "Mavi Marmara" olayını hatırlatan işgalci ülke medyası, rotası Gazze kıyıları olan barışçıl amaçlı protesto eylemini "illegal" ilan edip, Netanyahu'yu önlem almaya çağırdı.

Çoğu Batılı ülkelerden, binlerce insanın teknelerle Gazze​ kıyısına gidip işgalci İsrail’e “dur” demek için başlatmayı planladığı sefer, İsrail'de büyük yankı buldu. Türkiye gazetesinin "Vira Gazze" manşetiyle gündeme taşıdığı gelişmenin ardından İsrail basını turu engellemek adına kışkırtıcı haberlere yer verdi.

Times Of İsrail ve Kanal 14 başta olmak üzere İsrail medyasının büyük bölümü, tamamen barışçıl amaçlarla yapılması planlanan protestoyu "illegal" ilan edip "tehlikeli gelişme" olarak lanse ederken Binyamin Netanyahu yönetimine “tedbir almaları” yönünde çağrıda bulundu.

"DAHA ÖNCE ÖLDÜRÜLDÜLER" HATIRLATMASI!

İsrail’in ana akım medya organlarından Times Of Israel, katliama dikkat çekme amacını taşıyan etkinliği 2010 yılında kana bulanan "Mavi Marmara" protestosu ile bağdaştırdı.

Haberde “Aşdod açıklarında İsrail’in manevra alanını daraltıp deniz trafiğini kesintiye uğratmayı deneyen aktivistler daha önce öldürüldüler” tehdidine yer verildi .

Ayrıca, "Mavi Marmara" olayının o dönemde Türk-İsrail ilişkilerinin yanı sıra Tel Aviv’i uluslararası arenada zor duruma düşürdüğü hatırlatıldı ve caydırıcı tedbirler alınması gerektiği savunuldu.

TEHDİTLERİN HİÇBİR KIYMETİ YOK

Buna karşın organizasyonun Türkiye ayağını üstlenen Volkan Okçuoğlu, tehditlere boyun eğmeyeceklerini söyledi. Türkiye gazetesine konuşan Okçuoğlu "Ben bir iş adamıyım. İsrail farklı kanallardan bu girişimi baltalama adına faaliyetlere başladı. Kendilerine bağlı birçok mecrada hedef gösteriliyorum. Gazze’de katledilenlere olan borcumuz yanında İsrail’in tehditlerinin hiçbir kıymeti yok" ifadelerini kullandı.

ÖLÜMÜ DAHİ GÖZE ALDILAR

"Bu yoldan dönmeyi düşünmüyoruz" ifadesini kullanan Okçuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Varsın kazancımızda eksilme olsun. Ya da ben yatımla bundan sonra bazı ülkelere seyahat edemeyeyim. Ya da İsrail bizi vursun. Eşim ve ben her şeyi göze aldık. Evlatlarımızı da güvendiğimiz dostlara emanet ettik. Amacımız İsrail’in vahşetini dünyaya göstermek. Bizimle birlikte bu sefere çıkacak birçok arkadaşın da duygu ve inanç durumu bu” dedi.

BİNLERCE KATILIM TALEBİ

Tekne kiralama ve sefere katılma amaçlı kendisine sayısız mesajın geldiğini kaydeden Okçuoğlu, “Binlerce kişi Gazze seferinde olmak istiyor. Bunlar arasında çok sayıda kadın da var. Sayıyı daha fazla nasıl artırabiliriz bunun araştırmasını yapıyoruz. Kiralama ya da satın alma opsiyonları ile ilgili görüşmeler yapıyoruz. İnşallah güçlü bir biçimde Gazze yoluna çıkacağız” ifadesini kullandı.

Kaynak: Türkiye gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...