Tgrt Haber

Gelibolu'dan yıkan görüntüler: Kanla sulanmış ormanlar küle döndü! Gün ağardı, yangının tahribatı ortaya çıktı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ağustos 2024 07:28 - Güncelleme : 16 Ağustos 2024 10:24

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki orman yangının neden olduğu ağır tahribat günün ağarmasıyla gözler önüne serildi. Yanan alanlar dron kamerası ile görüntülenirken özellikle Arıburnu Ovası'nın önemli bir bölümünün köle döndüğü görüldü. Öte yandan yangınla ilgili açıklama yapan Bakan Yumaklı yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Çanakkale​'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası​'nda dün çıkan orman yangının ardından bölgedeki ağır tahribat günün ışımasıyla gözler önüne serildi.

Eceabat ilçesi sınırları içerisinde kalan ve ecdanın en önemli zaferlerinden Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı yarımadadaki yangından etkilenen ve adeta küle dönen ormanlık alanlar dron ile görüntülendi.

Gelibolu'dan yıkan görüntüler: Kanla sulanmış ormanlar küle döndü! Gün ağardı, yangının tahribatı ortaya çıktı - 1. Resim

TAHRİBAT ÇOK BÜYÜK

Görüntülerde en kanlı çatışmaların yaşandığı Conkabayırı'nı alevlerin teğet geçtiği görülürken, Arıburnu Ovası'nın çok ciddi bir bölümünün yandığı gözlendi. Yangında Anzak koyu ile bazı yabancı mezarlar da yangından ciddi şekilde etkilendi.

Gelibolu'dan yıkan görüntüler: Kanla sulanmış ormanlar küle döndü! Gün ağardı, yangının tahribatı ortaya çıktı - 2. Resim

Yangın dün sabah Büyükanafarta köyü yakınlarında saat 09.50 sıralarında ziraat arazisinde başlamıştı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler ormanlık alana sıçradmıy ve  Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda çok geniş bir alana yayılmıştı.

Gelibolu'dan yıkan görüntüler: Kanla sulanmış ormanlar küle döndü! Gün ağardı, yangının tahribatı ortaya çıktı - 3. Resim

ALEVLERLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Diğer yandan Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen takviye ekiplerle yangına karşı hummalı mücadele sürüyor. 

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Çanakkale'deki yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Yumaklı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"12 helikopter, 69 kara aracıyla direkt müdahale başladı. Bunun yanı sıra yine AFAD, Valiliğimiz diğer kolluk güçleri yerel yönetimlerle müdahale o saatten itibaren başlamış oldu. Gece boyunca devam etti. Çalışmalar iyiye gidiyor. Bu mücadele meyvesini verdi ve Çanakkale yangının kontrol altına alındığını belirtmek istiyorum."

Ayrıca yangının yol kenarında elektrik direğinin patlaması sonucu çıktığını belirten Yumaklı "Etkilenen ve zarar gören tarihi bir yapı olmadı. Yangında yaklaşık 700 hektar etkilendi." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fethi Taşkın 16 Ağustos 2024 08:11

1994/95 de Gelibolu yangınında Bigalı köyünden başlamış Alçıtepe son bulmuştu ve bu yangında Orma Bölge müdürü'müz Şehit olmuştu...Devletimiz tekrar ağaclandırır.. çok üzgünüm.. geçmiş olsun Çanakkale

Sonraki Haber Yükleniyor...