Tgrt Haber

Gençlik ve Spor Bakanı Bak duyurdu: Yurtlardaki asansörlere 'karekod' geliyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Kasım 2023 12:32 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 12:58
Gençlik ve Spor Bakanı Bak duyurdu: Yurtlardaki asansörlere 'karekod' geliyor

KYK yurtlarında üst üste yaşanan asansör kazalarının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı denetim kolaylığı sağlayan karekod uygulamasını hayata geçiriyor. Sistemin detaylarını Bakan Osman Aşkın Bak, Kabine toplantısı sonrası açıkladı.

Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlarda üst üst yaşanan asansör kazaları ve arızalarının ardından artan tepkiler Gençlik ve Spor Bakanlığı​'nı harekete geçirdi. Bakan Osman Aşkın Bak, KYK​'ya bağlı yurtlardaki asansörlere "karekod" uygulamasının getirileceğini açıkladı.

TÜM BİLGİLER KAREKODDAN GÖRÜLECEK

Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Bakan Bak, bir soru üzerine, "Asansörlerimize Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile karekod uygulaması getiriyoruz. Oradan öğrenci her şeyi şeffaf şekilde görecek. Asansörün tipi, bakımının ne zaman yapıldığı gibi bilgiler karekoddan görülecek" dedi.

Bak, karekod sisteminin çok kısa süre içinde tamamlanacağını ve faaliyete alınacağını sözlerine ekledi.

ASANSÖR SÖZLEŞMELERİ MERCEK ALTINDA

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yurtlardaki asansörler için mühendisleri görevlendirdiğini söyleyen Bak, "Bütün yurtlar tek tek dolaşılıyor, asansör sistemleri kontrol ediliyor. Asansör sözleşmeleri de mercek altına alındı. Aydın’daki asansör kazasında adli soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklandı. İdari soruşturmada ise görevlendirilen bakanlık müfettişi rapor hazırlıyor" diye konuştu.

Yurtlardaki asansörlerde güvenlik tertibatının olduğunu vurgulayan Bakan Osman Aşkın Bak,  şunları söyledi: "Bu zamana kadar hiçbir yurdumuzda asansör düşme olayı olmamıştır. Voltaj düşmesi gibi durumlarda asansör kendini emniyete alarak, en alt kata, yani güvenli yere otomatik olarak iniyor. Öğrenci yurtlarındaki asansörlerin sözleşmeleri her sene yenileniyor, bakımları yapılıyor, her ay periyodik olarak muayene ediliyor, arıza var ise anında müdahale ediliyor."

AYDIN'DAKİ KAZA HAFIZALARDA

Aydın'da Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) yurdundaki geçen ay yaşanan asansör kazasında bir kız öğrenci hayatını kaybetmişti. Bu olay sıcaklığını korurken başka illerdeki yurtlarda da benzer asansör arızası veya kazası haberleri üst üste gelince yetkili birimler eleştiri oklarının hedefi olmuştu.  

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...