Tgrt Haber

Ankara'daki yangın Bolu'ya sıçradı: 6 ilden takviye gitti, evler tahliye edildi! Vali son durumu açıkladı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
22 Ağustos 2024 03:31 - Güncelleme : 22 Ağustos 2024 15:51

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başlayıp Bolu Gerede'ye sıçrayan orman yangını nedeniyle 2 yerleşim yerinde 123 kişi tahliye edildi. 10 evin tamamen küle döndüğü yangın için 6 ilden destek ekip bölgeye sevk edildi. Ankara Valisi Vasip Şahin ise yangının ilk belirlemelere göre insan kaynaklı olduğunu belirterek, gerekli incelemelerin yapıldığını ifade etti. Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada ise "Bolu Gerede'de meydana gelen yangın gece gündüz demeden yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alındı" denildi. Soruşturma kapsamında 1 şüpheli Kızılcahamam Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındı.

Ankara​'nın Kızılcahamam​ ilçesinde otluk alanda başlayarak Bolu​'nun Gerede​ ilçesinde ormanlık alana sıçrayan yangın​ söndürülmeye çalışılıyor. Rüzgarın da etkisiyle zaman zaman parlayan alevlerin ilerlemesini engellemek için bölgede mücadele sürerken Orman Genel Müdürlüğü'nden son durum açıklaması geldi.

Açıklamada "Bolu Gerede'de meydana gelen yangın gece gündüz demeden yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alındı" denildi.

YANGIN "İNSAN KAYNAKLI"

Diğer yandan alevlerin etkilediği Demirler Köyü tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekiplerin bölgedeki yangın söndürme çalışmaları sürerken Ankara Valisi Vasip Şahin, yangının insan kaynaklı olduğunu açıkladı. Vali Şahin, "Gerekli incelemeler yapılıyor." dedi.

Gerede'de alevler hızla ilerliyor! 6 ilden takviye gitti, evler tahliye edildi - 1. Resim

6 İLDEN DESTEK EKİP GİTTİ

AFAD da yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği, 6 ilden destek ekip gönderildiği belirtildi.

Gerede'de alevler hızla ilerliyor! 6 ilden takviye gitti, evler tahliye edildi - 2. Resim

123 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Bolu Valisi Erkan Kılıç, yangına ilişkin yaptığı bilgilendirmede yangının henüz kontrol altına alınamadığını belirterek şunları söyledi: "Gündüz yoğun bir şekilde havadan ve karadan müdahale yapıldı. Şu anda da yangın etrafı araçlarla çevrilmeye çalışılıyor. Nerede yangın varsa o noktalara personel ulaşmaya çalışıyor. Yangınla beraber iki tane yerleşim yerinde biz 123 kişinin tahliyesini sağladık.

Gerede'de alevler hızla ilerliyor! 6 ilden takviye gitti, evler tahliye edildi - 3. Resim

10 EV YANDI

Ayrıca, Demirler Köyü'nün yaylasında kullanılmayan 10 tane ev vardı, bunlar yandı. Ancak vatandaşımızda herhangi bir yaralanma veya can kaybımız söz konusu değil. Şu an itibarıyla gördüğünüz gibi arkadaşlar çalışıyor, bütün birimler burada. Orman bakanlığı personeli, AFAD'tan jandarmadan, emniyetten, Kızılay'dan ve sağlık teşkilatı aynı şekilde devletin bütün kurum ve kuruluşları şu anda yangını kontrol altına almak için mücadele ediyor" diye konuştu.

Gerede'de alevler hızla ilerliyor! 6 ilden takviye gitti, evler tahliye edildi - 4. Resim

"DEMİRLER KÖYÜ YAYLASINA YOL AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda Demirler Köyü yaylasında sıkıntımız var. Orada vadinin içerisinde yangın var. Oraya yol açmaya çalışıyor orman bakanlığı personeli. Açtıktan sonra da orada yangın söndürme araçlarıyla beraber müdahale edilecek. Ama şu an itibariyle etrafı çembere alınmaya çalışılıyor. Yerleşim yerlerini şu an tehdit eden bir durum yok. Öğleden sonra yangın Demirler Köyü'ne ulaştığında sıkıntı yaşandı ama çok şükür evlere sirayet etmeden zamanında müdahale ve evleri de kurtarmış olduk, hepimize geçmiş olsun."

BİR KİŞİ GÖZALTINDA 

Edinilen bilgiye göre, dün Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan ve Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçrayan yangınla ilgili soruşturmada, 1 şüpheli Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındı.

Adliyeye getirilen şüphelinin, soruşturma savcısına ifade vermesinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edileceği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...