Tgrt Haber

Gıda skandallarına yenisi eklendi! Sucuklara öyle şeyler katmışlar ki...

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
12 Ekim 2024 17:48 - Güncelleme : 12 Ekim 2024 17:49
Gıda skandallarına yenisi eklendi! Sucuklara öyle şeyler katmışlar ki...

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı 'sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar' listesinde akıllara durgunluk veren yeni skandallar ortaya çıktı. Köfteci Yusuf’taki domuz eti skandalı ile başlayan gıda ürünlerindeki ifşalar devam ediyor. Şimdi de birçok sucuk firmasının ürünlerinde ‘tek tırnaklı’ hayvan eti bulunduğu öğrenildi. Yapılan skandal tespitin ardından bakanlık ilgili firmaları tek tek açıkladı. İşte o listenin detayları…

Türkiye gıda ürünlerindeki skandalları konuşmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, birçok sucuk​ firmasının ürünlerinde “tek tırnaklı eti” ve “sakatat” tespit edildi. Tespitin ardından bakanlık, listeyi paylaştı. Ürünlerini taklit​, tağşiş​ ve sağlığı tehlikeye düşürecek şekilde üreten firmaların isimleri tek tek açıklanıyor.

 

Gıda skandallarına yenisi eklendi! Sucuklara öyle şeyler katmışlar ki... - 1. Resim


Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı da vatandaşların düzenli denetimi yapılan mahalle kasaplarından rahatlıkla et alabileceğini belirtti. Kasabın faturasız, sağlık raporu bulunmayan hayvanın etini satın almadığını anlatan Yardımcı, ucuza et, kıyma satışı yapılan yerlere şüphe duyulması gerektiğini vurguladı.

Gıda skandallarına yenisi eklendi! Sucuklara öyle şeyler katmışlar ki... - 2. Resim


Öte yandan Bakanlık da, yeni listeyi açıkladı. Birçok sucuk firmasının ürünlerinde “tek tırnaklı eti” ve “sakatat” tespit edildi. Ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen sucuk firmaları şunlar:

Gıda skandallarına yenisi eklendi! Sucuklara öyle şeyler katmışlar ki... - 3. Resim


Gıda skandallarına yenisi eklendi! Sucuklara öyle şeyler katmışlar ki... - 4. Resim


Gıda skandallarına yenisi eklendi! Sucuklara öyle şeyler katmışlar ki... - 5. Resim


Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif12 Ekim 2024 17:53

Vay be artık bu gıda güvenliği konusu ciddiyetini mi kaçırdı, ne tek tırnaklı hayvan eti, ne de domuz eti... Bu nasıl bir durum anlayamıyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...