Tgrt Haber

Göçmen kaçakçılarına 81 ilde büyük operasyon! Çok sayıda kişi yakalandı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: tgrthaber.com
08 Ekim 2024 08:10 - Güncelleme : 08 Ekim 2024 08:29

Bakan Yerlikaya 81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik son 1 ayda Jandarma tarafından aralıksız düzenlenen operasyonlarda; 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4040 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik son 1 ayda Jandarma​ tarafından aralıksız düzenlenen operasyonlarda; 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4040 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

İşte Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı operasyonun detayları;

"Göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 82’si tutuklandı, 31'i hakkında adli kontrol kararı verildi.
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 adet aracın ele geçirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:
"Yakalanan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı. Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Seda 8 Ekim 2024 08:14

Bu kadar kaçakçı yakalanması iyi bir haber, umarım bundan sonra daha az kaçak göç yaşanır.

Gülizar 8 Ekim 2024 08:13

Bu kadar kaçakçı yakalanmış olması iyi bir haber umarım bundan sonra daha da az olur ve bu işler tamamen durur

Sonraki Haber Yükleniyor...