Tgrt Haber

Görüntülere 'montaj' diyen Merdan Yanardağ'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Haziran 2023 00:23 - Güncelleme : 28 Haziran 2023 00:45
Görüntülere 'montaj' diyen Merdan Yanardağ'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı 

Kendi kanalında katıldığı bir programda bebek katili Abdullah Öcalan'a methiyeler dizdiği iddiasıyla "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından gözaltına alınan gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı. Kendi kanalında yaptığı konuşmaya 'montaj' diyen Yanardağ'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığındanki ifadesi ortaya çıktı. 

Tele 1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ​, geçtiğimiz günlerde kendi kanalında, PKK​'nın elebaşı Abdullah Öcalan hakkında sarf ettiği sözler sebebiyle tutuklandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı​, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanan Merdan Yanardağ’ın, söz ve açıklamalarının montajlanmış olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Merdan Yanardağ’ın soruşturmaya konu söz ve açıklamalarının montajlanmış görüntüler olduğu yönünde bir iddiada bulunulmadığını açıklandı. 

BÖYLE BİR İDDİA BULUNAMADI 

Açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2023/137583 soruşturma numaralı dosyası üzerinden hakkında soruşturma yürütülen Merdan Yanardağ'ın, 26/06/2023 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ve 27/06/2023 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızda müdafileri huzurunda alınan savunmalarında, ‘soruşturmaya konu tespiti yapılan sözlerin kendisine ait olduğunu ancak konuşmasının tamamının bir bütün olarak değerlendirmesi gerektiği ironi yapmak istediğini’ beyan etmiş olup, alınan her iki ifadesi sırasında gerek kendisi gerekse müdafileri tarafından tespiti yapılan soruşturmaya konu söz ve açıklamaların montajlanmış olduğu yönünde bir iddiada bulunulmamıştır. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...