Tgrt Haber

Polemik konusu olmuştu: Defne Devlet Hastanesi açılışına sayılı günler kaldı

17 May 2023 15:20 - Güncelleme : 17 May 2023 15:34
Polemik konusu olmuştu: Defne Devlet Hastanesi açılışına sayılı günler kaldı

Asrın felaketinin ardından 24 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel atma töreni gerçekleştirilen Defne Devlet Hastanesi açılışına sayılı günler kaldı. Uzun süre gündemde tartışılan hastanenin açılışı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş​ merkezli depremlerin en büyük yıkım yaptığı yer olan Hatay​'da, 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi​ yapımının sonuna gelindi. İnşaat çalışmaları 54. günde tüm hızıyla devam ediyor. Çok sayıda personelin 3 vardiya şeklinde çalıştığı hastanede yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Tabelası asılan çevre düzenlemesi yapılmaya başlanan hastanenin içine tüm gerekli sağlık cihazları ve mobilyalar da yerleştirildi. Tüm branşlarda hizmet verecek 300 yataklı hastanede, 80 yoğun bakım yatağı ve 12 ameliyathane yer alıyor. Hastanenin önümüzdeki günlerde hizmete açılması bekleniyor.

Polemik konusu olmuştu: Defne Devlet Hastanesi açılışına sayılı günler kaldı

‘’BU KADAR HIZLI YAPILMASINI BEKLEMİYORDUK’’

Hastane inşaatını yakından takip eden Bostancık Mahalle Muhtarı Sabri Sarıoğlu, "Defne’de hiç kimse hastanenin kısa sürede bu kadar hızlı yapılacağını tahmin etmiyordu. Herkes önce gülüp geçiyordu, şaka zannettiler herhalde. 2 aya yakın sürede büyük çalışmalar yapıldı. Hastane bitmek üzere. Hatay ve Defne'mize hayırlı olsun. Görüştüğümüz vatandaşlarımız hepsi hizmetten memnun. Emeği geçen herkese çok teşekkürler hem mahallem hem de Defne adına." Dedi.

‘’YAPILAN HİZMETTEN ÇOK MEMNUNUZ’’

Hatay’da seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüksek bir oy çıktığını hatırlatan Sarıoğlu, "Millet bunun farkında. Bazı cahil kesimler var onlara ne yapsan yaranamazsın. Hastanenin bu duruma geleceğini kimse tahmin edemiyordu 2 ay içinde. Seçimlerde ikinci turdaki o farkın kapanması zor. Yapılan hizmetten çok memnunuz. Hiç kimse bu denli hızlı bir hizmet beklemiyordu." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...