Tgrt Haber

Tartışılan Defne Devlet Hastanesi'nde son durum: Çinlilerle yarıştılar...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 May 2023 13:44 - Güncelleme : 05 May 2023 14:11

Deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından temel atma töreni gerçekleştirilen ve polemik konusu yapılan Defne Devlet Hastanesi inşaatı hızlı ilerledi. Son görüntülerde inşaatın bitme noktasına geldiği ortaya çıktı. Çinli firmaların dev yapıları birkaç ayda tamamlamasını hatırlatan hız, eleştirenlere cevap oldu.

Kahramanmaraş​ merkezli depremlerin üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Geniş coğrafyada hissedilen ve 11 ili etkileyen deprem​ felaketinde 50 binden fazla vatandaşımız da hayata gözlerini yumdu. Evleri enkaza dönen vatandaşlarımız için çadır ve konteyner kentler kurulurken bu süreç hala devam ediyor. Depremin sadece evleri değil aynı zamanda kamu binaları ve hastanelerde de ağır yıkıma yol açtığı felaketin yaşandığı bölgede en büyük zarar gören şehirlerden biri de Hatay​ oldu. Depremden kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Mart’ta Hatay’ın İskenderun ilçesinde ‘Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni’ndeDefne Devlet Hastanesi’nin de temeli atıldı.

GECE GÜNDÜZ YOĞUN ÇALIŞMA

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre temel atma törenindeki bir görsel özellikle muhalefetin tepkisi çekti. “Bir buçuk metrekare beton atıp gittiler” sözleriyle eleştirilerin hedefi haline gelen Hatay Defne Devlet Hastanesi​ inşaatında adım adım sona gelindi. Çok sayıda personelin 24 saat esasına göre çalıştığı hastanede inşaat gün geçtikçe yükseldi. 700 işçinin çalıştığı söz konusu inşaatta zemin çalışmalarının ardından mantolama işlemine geçen işçiler kısa sürede çatı alanına kadar geldi.  Yapılan son çalışmalar objektiflere de saniye saniye yansıdı.

Tartışılan Defne Devlet Hastanesi'nde son durum: Çinlilerle yarıştılar...

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gokce sultan dogan 5 Mayıs 2023 14:44

Olsun insallah bu sansa kadere olacak tabi allah bir insanin hayati soz konusu tabi allah kolaylik Versin bu yaptiginiz hic cok iyi sagolsun

Sonraki Haber Yükleniyor...