Tgrt Haber

Gurbetçi kadına kardeş kazığı! 80 milyon liralık servetini çaldı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
06 Aralık 2023 08:39 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 09:06
Gurbetçi kadına kardeş kazığı! 80 milyon liralık servetini çaldı

Almanya'da yaşayan 75 yaşındaki Neriman Gölbaşı, 80 milyon lira değerindeki dubleks villa ve apartmanının fatura ve vergilerini ödemesi için kardeşinden yardım istedi. İzmir'de yaşayan kardeş Mehmet H. işlemler için yetki gerektiğini belirterek aldığı vekaletle villayı sattı. İpotek gösterdiği apartman ise kredi borcu yüzünden satıldı.

Almanya​'da yaşayan iki çocuk annesi Neriman Gölbaşı (75) eşi Hasan Gölbaşı'nın birlikte yıllarca çalışıp biriktirdiği yaklaşık 80 milyon lirayı bulan yatırımınu kardeşinin kurduğu tuzakla kaybetti. 

KARDEŞİNE GÜVENDİ HAYATA MAHVOLDU

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Gölbaşı, İzmir​'in Çeşme​ ilçesine bağlı Ilıca mevkiinde 300 metrekare büyüklüğünde lüks bir dubleks villa satın aldı. Balçova'da da altında bir dükkanı olan 4 katlı apartmanı bulunan Neriman Gölbaşı, 7 yıl önce Türkiye'ye geldiğinde  mühendis olan en küçük kardeşi Mehmet H.'den (60), villa ve apartmanın elektrik, su faturaları ile vergilerini yatırmasını istedi.

İddiaya göre, söz konusu işlemler için vekaletname gerektiğini söyleyen Mehmetü H, Gölbaşı'nı notere götürüp, genel vekaletname aldı. Ablası Almanya'ya döndükten sonra da lüks villayı satıp, apartmanı da ipotek göstererek bankadan 800 bin lira kredi çekti. Ancak Mehmet H, bu borcu ödemeyince banka apartmanı haciz yöntemiyle sattı.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Durumu öğrenince adeta şoke olan Neriman Gölbaşı, durumu yargıya taşıdı. Kardeşine tazminat davası açan ve 7 şıldır hukuk mücadelesi veren Gölbaşı, "Uzun yıllardır Almanya'da yaşadığım için Türkiye'deki işleyişi bilmiyorum. Faturalarımı ve vergilerimi ödeyeceğini düşünerek kardeşimin hazırlattığı vekaletnameyi imzaladım. Kardeşim olduğu için güvenip hiç düşünmeden imza attım. Meğer bunlar için vekaletnameye gerek yokmuş. Ancak o bütün mal varlığımızı sattı. Villanın bugünkü değeri 60 milyon, apartmanın bu günkü değeri de 20 milyon TL" ifadelerini kullandı

Eşimle hayatları boyunca elde ettikleri tüm birikiminin gittiğini belirten Gölbaşı, "Hayatımız mahvoldu. Oğlum sıkıntıdan kalp krizi geçirdi. Eşim hastanelik oldu. Adalete güveniyorum" dedi.

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...