Tgrt Haber

Hafta sonu dikkat! Yeni sistem kapıda; yağış, kar ve rüzgarla vuracak

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
25 Kasım 2023 15:02 - Güncelleme : 25 Kasım 2023 15:33

Türkiye hafta sonu yine fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışı bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 64 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Valilik ve AKOM İstanbullular için yeni uyarlarda bulundu. Peki önümüzdeki hafta hava nasıl olacak? TGRT Haber’de Hava Tahmin Uzmanı Macit, hafta sonu için kritik uyarılarda bulundu: "Kar, rüzgar ve yağışı hep birlikte göreceğiz" 

Önümüzdeki hafta salı gününden itibaren

Türkiye​ hafta sonu yine fırtına, şiddetli yağmur​ ve kar​ yağışının etkisinde kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 64 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. Valilik ve AKOM İstanbullular için yeni uyarı yaptı. Yeni hafta havalar nasıl olacak? TGRT Haber’de Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, hafta sonu ve önümüzdeki haftaya ilişkin hava durumuna dair kritik uyarılarda bulundu. 

“Yarın için yurt genelinde yağış beklentimiz var” diyen Macit, şu uyarılarda bulundu: “Yurdun tamamında yağmur ve sağanak şeklinde yağış söz konusu. Özellikle Karadeniz'in iç kesimlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde ve İç Ege'de yer yer karla karışık yağışları görebileceğiniz. Oldukça yoğun bir şekilde Marmara'da Çanakkale. Bursa Bilecik çevrelerinde, Ege bölgesinin tamamında, Akdeniz bölgesinde, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile yine Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetliye yağışlar görülecek. Özellikle Antalya'nın doğu ilçelerinde yine Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli çevrelerinde, yağışlarında yer yer çok kuvvetli ve aşırı olmasını bekliyoruz. Vatandaşları bu kuvvetli yağışlara karşı uyaralım” dedi. 

İstanbul'da ısı pazartesi günü düşecek

KARLA KARIŞIK KUVVETLİ YAĞIŞ 

Özellikle hafta sonu pazar gününe dikkat çeken Macit, “Özellikle ülkemizin tamamında güneyli yönlerden lodostan, kuvvetli rüzgar var. 60 ila 80 km saat civarında. Tabii bu kuvvetli rüzgar özellikle Karadeniz bölgesinde yer yer 100 kilometrelere kadar çıkacak. Vatandaşlarımızı kuvvetli rüzgara karşılığı uyaralım. Şiddetli yağış da bekleniyor” ifadelerini kullandı.  

“Peki kar yağışı bekleniyor mu?” sorusuna Macit, şu cevabı verdi: “Lodosun etkisiyle çok aşırı bir kar yağışı beklentimiz yok. Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde yükseklerinde kar yağış şeklinde yağışlar gerçekleşebilir.  Yine Doğu Anadolu'nun kuzey doğusunda yüksek kesimlerin özellikle yine kar yağışı beklentimiz var.” 

YENİ YAĞIŞ SİSTEMİ GELİYOR! İSTANBUL​'A KAR YAĞACAK MI? 

Önümüzdeki haftanın hava durumunu değerlendiren Macit, yağışların etkisini biraz daha azaltacağını belirterek şu tahminlerde bulundu: “Doğuda özellikle kuvvetli yağışlar olacak. Pazartesi günü için Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Karadeniz iç kısmı, Anadolu'nun kuzey kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklı yağışlar var. Pazartesi günü için yine doğu bölgelerimizde kuvvetli rüzgar beklentimiz var. Batı bölgemizden başlayarak düşüş olacak ama çok aşırı bir soğuma gerçekleşmiyor. Bu batı bölgelerdeki yağışlar genellikle karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yer yer kar yağışları görülecek. Yine doğu bölgelerinde, Doğu Karadeniz kesimleriyle Doğu Anadolu'nun kuzey doğusundaki yağışların yine kar olarak gerçekleşmesini bekliyoruz. Artvin, Ardahan, Van, Hakkari’de kar yağışı beklentimiz var ama batı bölgelerimizden tekrar bir yeni bir yağışlı sistem içerisine gireceğiz. İstanbul'a kar yağış beklentimiz yok. Salı günü tekrar sıcaklıklarda ülke genelinde olduğu gibi İstanbul'da da bir artış olacak. 15 derece sıcaklık bekliyoruz” diye konuştu. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...