Tgrt Haber

Hakkarili köy sakinlerinden bozuk yayla yoluna tepki: Acil çözüm bekliyoruz!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Temmuz 2024 23:46 - Güncelleme : 05 Temmuz 2024 23:48

Hakkari’de köy sakinleri bozuk olan yayla yolunun onarılmasını istiyor. Durumdan duydukları yoğun hoşnutsuzluğu dile getiren köylüler, yetkililerin bir an önce sorunu çözmesini ve yolun onarılmasını talep ediyor.

Hakkari​'nin Yüksekova​ ilçesinde bulunan Akpınar köyünün Duranlar mezrası sakinleri, bozuk yayla yolu yüzünden adeta çile çekiyor. Köy ile mezra arasındaki 5 kilometrelik yolun kazalı ve tehlikeli durumundan yakınan köy sakinleri, yetkililerden acil çözüm bekliyor. Köylüler, ölümlü kazaların yaşanmaması için yardım istiyor. 

Hakkarili köy sakinleri bozuk yayla yoluna tepki: Acil çözüm bekliyoruz! - 1. Resim

İhlas Haber Ajansı'nda (İHA) yer alan habere göre, ilçenin Esendere mıntıkasında yer alan Akpınar köyü Duranlar mezrasında yayla yolunun bozuk olmasından dolayı köy sakinleri zorluk yaşıyor.

Hakkarili köy sakinleri bozuk yayla yoluna tepki: Acil çözüm bekliyoruz! - 2. Resim

“LÜTFEN ONARIMA ALIN, GEÇİM KAYNAĞIMIZ YAYLADA”

Yetkililere seslenen köy sakinleri, “Kış boyunca hayvanlarımız orada ve berivanlar her gün sağım için gidiyorlar. Yolun bozuk ve tehlikeli olması ise gitmemizi de zorluyor. Yetkililere sesleniyoruz; lütfen yolumuzu onarıma alın. Çünkü tüm geçim kaynağımız yaylada” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...