Tgrt Haber

AHBAP kurucusu Haluk Levent tartışmalara son noktayı koydu: Herkes elinden geleni yapıyor

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2023 18:08 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 18:24

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı deprem sonrası kurucusu olduğu AHBAP Derneği ile bölgeye giden ünlü sanatçı Haluk Levent, tartışmalara son noktayı koydu. Bölgede acıları azaltmak için AFAD'la koordineli çalıştıklarını kaydeden Levent, "Birçok dernek ve vakıf burada, herkes elinden geleni yapıyor. AHBAP'ı aşağı ya da yukarıya koymak anlamsız" dedi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler merkez üssü başta olmak üzere Hatay​, Malatya​, Gaziantep​ ve daha birçok ilde büyük yıkıma neden oldu. Binlerce binanın yerle bir olduğu depremde arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra yardım gönderimi de devam ederken "AFAD mı AHBAP mı?" tartışmaları gündem oldu. Tartışmaların ardından AHBAP platformunun kurucusu ünlü sanatçı Haluk Levent, TGRT Haber'e konuştu. 

Bölgede acıları azaltmaya ve AFAD ile koordineli çalıştıklarını kaydeden Haluk Levent, "Birçok dernek ve vakıf burada, herkes elinden geleni yapıyor. AHBAP'ı aşağıya ya da yukarıya koymak anlamsız. Ancak bir gerçek var biz geçen yıllarda depremlerde sahada en çok duran, herkes gittikten sonra da kalan bir derneğiz" diye konuştu. 

"AFAD İLE KORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ" 

AFAD ekipleriyle afet bölgesinde birlikte çalıştıklarını söyleyen Haluk Levent, "Bugün yaklaşık 3 bin kişiye yakın insanımızı çadırkente yerleştiriyoruz. gelen yardımları kordineli şekilde dağıtmaya çalışacağız. Tek ben değil, Türkiye'nin dört bir yanından gelen askeri, polisi, AFAD'ına teşekkür ederim" ifadelerini kullanıdı.

"HER ŞEY İYİ GİDİYOR' DİYEMEM" 

Deprem​ bölgesinde bir takım eksikliklerin olduğunu belirten Levent, "Yan tarafta enkazlar var, insanlar acılarını paylaşıyor, çocuklarını kaybetti. Bir can bambaşka bir şeydir. Eksiklikler var ama şu anda konuşulması gerekilen şey bu değil. Bizim çalışma yapmamız lazım. Daha sonra oturup özeleştirimizi yaparız" dedi. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...