Tgrt Haber

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Hatay'daki son durumu açıkladı: İnsanlar hipotermiden ölebilir 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Habertürk
06 Şubat 2023 21:36 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 23:24
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Hatay'daki son durumu açıkladı: İnsanlar hipotermiden ölebilir 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay'daki son durumu anlattı. Durumun çok kritik olduğunu aktaran Savaş, "Can kaybı konusunda büyük sıkıntımız var. 1200 civarında binamız yıkıldı. İnsanlar hipotermiden hayatını kaybedebilir" dedi. 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem​ birçok ilde hasara yol açtı. Hatay​'da büyük yıkıma neden olan depremde Belediye Başkanı Lütfü Savaş​ son durumu canlı yayında açıkladı. Enkazdan kurtulan ve dışarıda kalan vatandaşlar için yardım çağrısında bulunan Başkan Savaş, "Kurtarma çalışmaları yerel imkanlarla çözülebilecek bir durum değil" dedi. 

"1200 BİNA YIKILDI"

1200 civarında binanın yıkıldığını aktaran Lütfü Savaş, "Antakya, Defne, İskenderun ve Kırıkhan başta olmak üzere her yerde yıkım​ var. Tabii bunların dışında itfaiye ekibimizle müdahale etmeye çalışıyoruz. Profosyonel bir arkadaşımız var ama kurtarma çalışmaları için belediyenin ve yerel imkanlarla çözülebilecek bir durum değil. 1200 civarında binamız yıkılmış durumda. Devlet Hastanesi ve Yenişehir Hastanesi baya zarar görmüş durumda. Belediye binamız yıkıldı. Her yerde büyük bir yıkım var ve enkaz altında da birçok insanımız hayatını kaybetmiş ya da kurtarılmayı bekliyor" dedi. 

"İNSANLAR HİPOTERMİDEN HAYATINI KAYBEDEBİLİR"

"Öncelikli olarak arama kurtarma ekiplerine ihtiyacımız var. Hava 1-2 derece ve hava yağmurlu görünüyor. İnsanlar hipotermiden hayatını kaybedebilir. Ne kadar hızlı olursak o kadar çok insana ulaşma imkanımız var." 

"MAHRUMİYET BÖLGESİ"

"En çok sıkıntı Kahramanmaraş​ ve Hatay'da olduğu görünüyor. Mahrumiyet bölgesi gibi oluyor. Dışarıdaki insanların da barınmaya ve yeme içmesine destek vermek lazım." 

"Akşamdan itibaren yardıma gelmeye başladılar çünkü kendi ekipmanlarıyla geldikleri için karayollarıyla geliyorlar. Bu sebeple biraz uzun sürdü ama bu gece daha fazlasını bekliyoruz."

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: Habertürk
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Metin Eryılmaz 7 Şubat 2023 23:33

Emek mahallesi

yakup demirci 6 Şubat 2023 21:59

allahım korusun yar ve yardımcınız olsun acınız bizim acımız yarabbiim korur inşallah göçük altında kalanlar sağ salım çıkr yarabbimm büyüksün yardım et yarabbii

Sonraki Haber Yükleniyor...