Tgrt Haber

Hatay'da asker uğurlamasında 12 araç birbirine girdi: 12 ölü, 31 yaralı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
06 May 2023 22:05 - Güncelleme : 06 May 2023 22:59

Hatay’da freni patlayan kamyon asker uğurlama eğlencesinin yapıldığı alana daldı. İlk belirlemelere göre olayda 12 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından kazaya ilişkin açıklama yaptı.

Hatay’ın Antakya​ ilçesi ile Kırıkhan​ ilçesi arasındaki Topboğazı mevkiinde feci bir kaza​ meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İskenderun tarafından Antakya istikametine giden bir hafriyat kamyonunun freni patladı. Önündeki tıra çarparak yoldan çıkan kamyon ünündeki araçları sürükleyerek yolun karşısına geçti, asker uğurlama eğlencesinin ortasına daldı.

Hatay'da asker uğurlamasında 12 araç birbirine girdi: 12 ölü, 31 yaralı

6 ÖLÜ, 32 YARALI

Kamyonun sürüklediği araçlar alev topuna döndü. 12 aracın hasar gördüğü olayda ilk belirlemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiği, 31 yaralanın olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kazadan birkaç dakika sonra yaptığı açıklamada ölü sayısının 12 kişi olduğunu söyledi.

İtfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri olaya müdahale etti.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antakya’nın Topboğazlı mevkiinde yaşanan zincirleme trafik kazasında bir kamyonla otobüste yangın meydana gelmiş, 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 31 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerine 22 ambulans ve 3 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralıların sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. Her birine geçmiş olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

Hatay'da asker uğurlamasında 12 araç birbirine girdi: 12 ölü, 31 yaralı

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...