Tgrt Haber

Hatay'da hamile doktora saldırı! Bakan Koca duyurdu: Zanlı gözaltında

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Eylül 2023 07:04 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 07:25
Hatay'da hamile doktora saldırı! Bakan Koca duyurdu: Zanlı gözaltında

Hatay'da deprem felaketi sonrası inşa edilen Defne Devlet Hastanesi'nde görevli ve hamile olduğu öğrenilen bir doktor, saldırıya uğrayarak yaralandı. Sağlık Bakanı Koca, hekimi darbeden kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Sağlıkta şiddet bu kez Hatay’ın Defne​ ilçesi oldu. Cilt hastalıkları uzmanı genç kadın doktor​ çalıştığı hastanede bir hastasının saldırısına uğrayarak yaralanırken, zanlı gözaltına alındı.

DOKTORUN HAMİLE OLDUĞU ORTAYI ÇIKTI

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sonrası inşa edilen Defne Devlet Hastanesi’nde sırası gelmeden muayene olmak isteyen bir hasta, talebini kabul etmeyen dermatoloji uzmanı doktoru darbetti.

Gelen bilgilere göre doktorun yüzüne bir cisim fırlatan saldırgan, 11 haftalık gebeliği olan genç kadını saçlarından çekip yerde sürükledi, tekmeleyip yumrukladı. İç kanama geçiren doktora, bir hafta iş göremezlik raporu verildiği belirtildi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1702447597376401573

KOCA: YARGIYA GÜVENİMİZ TAM

Olaya ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Defne Devlet Hastanesinde yaşanan olayda, bir hekim arkadaşımız, aldığı darbeler sonucunda yaralandı. Çok üzgünüz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Zanlı olayın akabinde gözaltına alınmıştır. Yargıya güvenimiz tam. Ama bizler, sağlık çalışanları olarak, hasta/ hasta yakınları ile her ilişkimizde, birbirimizde daima aradığımız insanlığa da hep güvenebilmeli değil miyiz?" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...