Tgrt Haber

Hava tahmin uzmanı açıkladı! Yağış bitti, sıcak hava geri dönüyor

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Temmuz 2024 16:59 - Güncelleme : 30 Temmuz 2024 17:21
Hava tahmin uzmanı açıkladı! Yağış bitti, sıcak hava geri dönüyor

Türkiye genelinde etkili olan sıcaklıklar önümüzdeki hafta da devam edecek. Sıcaklıkların yavaş yavaş artacağını söyleyen hava tahmin uzmanı Cengiz Çelik, "Sıcaklıklar mevsim normallerinin biraz üzerine çıkacak” dedi. Çelik, o saat aralığına dikkat çekerek uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde hava tahmin uzmanı Cengiz Çelik, önümüzdeki hafta için hava tahminlerini sıraladı. Çelik, birkaç gündür devam eden serin havanın yerini yeniden kavurucu sıcakların alacağını söyledi. 

Ankara'da yağış olmayacağını söyleyen Çelik, İstanbul'da kısa süreli bir yağışların olabileceğini açıkladı.

Hava tahmin uzmanı açıkladı! Yağış bitti, sıcak hava geri dönüyor - 1. Resim

"HAFTA BOYUNCA YAĞIŞ BEKLENMİYOR"

Doğu Karadeniz’de önümüzdeki bir hafta boyunca aralıklarla sağanak görüleceğini aktaran hava tahmin uzmanı Çelik, “Bu yağışlar özellikle çarşamba günü için Doğu Karadeniz'in doğusunda, özellikle kıyıya yakın kesimlerinde kuvvetli olma ihtimali var. Onun dışında batı iç ve güney bölgelerimizde bir hafta boyunca yağış beklemiyoruz. Hava çoğunlukla açık gidecek. Sıcaklıklarda mevsim normallerinin civarında” diye konuştu.

Hava tahmin uzmanı açıkladı! Yağış bitti, sıcak hava geri dönüyor - 2. Resim

BU SAATLER ARASINDA DIŞARI ÇIKMAYIN 

Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini dile getiren Çelik, “Güneydoğu bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız öğlene doğru saat 11.00 ile akşam 16.00 saatleri arasında, özellikle kronik rahatsızlığı olan yaşlı vatandaşlarımızın mümkünse dışarıya çıkmamalarını veya şapka şemsiye gibi aksesuar kullanmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hava tahmin uzmanı açıkladı! Yağış bitti, sıcak hava geri dönüyor - 3. Resim

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE BEKLENEN HAVA SICAKLIKLARI

Ankara, İstanbul ve İzmir’de bu hafta beklenen sıcaklıkları da anlatan hava tahmin uzmanı Cengiz Çelik, şunları kaydetti:
“Ankara'da önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklemiyoruz. En yüksek sıcaklıklar 30-32 derece arasında ancak hafta sonunda Ankara'da sıcaklıklar 35 derecenin üzerine çıkacak. İstanbul'da sadece çarşamba günü için kuzey kesimlerinde kısa süreli bir yağış var. Yağış geçişi dışında İstanbul'da da yağış beklemiyoruz. İstanbul'daki en yüksek sıcaklıklar da yine 30-32 derece civarında seyredecek. İzmir'de yağış beklentimiz yok. Hava az bulutlu olacak. En yüksek sıcaklıklarda İzmir'de 35-36 derece civarında seyredecek.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...