Tgrt Haber

Hükümetten TTB için yeni adım! Bakan Bozdağ açıkladı: Düzenleme yapıyoruz, Cumhurbaşkanına sunacağız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2022 13:30 - Güncelleme : 27 Ekim 2022 14:13
Hükümetten TTB için yeni adım! Bakan Bozdağ açıkladı: Düzenleme yapıyoruz, Cumhurbaşkanına sunacağız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk Tabipleri Birliğine ilişkin yeni bir düzenleme hazırlığına başlandığı duyurdu. Çalışma bittikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kabineye sunulacağını belirten Bozdağ, "Türk milletine ve Türkiye Devleti'ne düşmanlık eden terör örgütlerinin ağzıyla, ‘Türk’ ifadesini kullanan bir çatının altında görev yapılması, bu milletin de devletimizin de kabul edeceği bir iş değildir" dedi.

Türk Tabipleri Birliği​ Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör operasyonlarında ''kimyasal silah kullandığı'' iftirasından sonra tepkilerin odağı haline gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başta olmak üzere birçok isim Fincancı'ya çok sert tepki göstermişti. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ise bir konuşmasında TTB ve TMMOB için yasal düzenleme mesajı vermişti.

Erdoğan'ın yasal düzenleme mesajının ardından harekete geçen Adalet Bakanlığı, hem Türk Tabipleri Birliği, hem mimar ve mühendisler odalarıyla ilgili yeni düzenleme hazırlığına başladı. Haberi, Hukuk ve Değişim Derneği'nin düzenlediği programda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ duyurdu. 

"TÜRK İSMİNİ KULLANMAMALI"

Çalışma bittikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kabineye sunulacağını belirten Bozdağ, "Türk Tabipler Birliği'nin ‘Türk’ ismine hakaret edercesine Türk milletine ve Türkiye Devleti'ne düşmanlık eden terör örgütlerinin ağzıyla, ‘Türk’ ifadesini kullanan bir çatının altında görev yapması, bu milletin de devletimizin de kabul edeceği bir iş değildir. O nedenle burada yeni bir düzenleme hazırlığına başlandı" dedi.

Hükümetten TTB için yeni adım! Bakan Bozdağ açıkladı: Düzenleme yapıyoruz, Cumhurbaşkanına sunacağız
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı

CHP'NİN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ

CHP'nin başörtüsüne yönelik kanun teklifine ilişkin de konuşan Bakan Bozdağ, başörtüsünü yeniden soruna dönüştürme riski taşıyan bir teklif olduğunu söyledi. Bozdağ, teklifin, kadınların tamamını kapsamadığını belirti.

Bozdağ, CHP'nin kanun teklifine ilişkin, "Kadınların meslek sahibi olanlarla daha doğrusu bir mesleği icra edenlerle meslek değil de başka bir şey icra edenler arasında bir ayrımcılık yapıyor. Öte yandan bir meslek ve sanatın icrası için kıyafet bahanesi altında Türkiye'de bundan sonra yasal olarak başörtüsü yasağı getirmek istediğinde idare, buna bir yasal dayanak üretiyor. Esasında 'Hürriyet getireceğim veya hürriyeti yasal bir güvenceye kavuşturacağım' düşüncesiyle Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediği şey zaman içerisinde idarenin, yürütmenin bu hürriyeti yok etmek için dayanacağı bir yasal dayanak oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

FİNCANCI'YA TUTUKLAMA TALEBİ

Öte yandan  Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik iftirası sonrası 'terör propagandası yapmak' suçundan gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, dün gözaltına alınmıştı. Fincancı bugün tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...