Tgrt Haber

Bakan Akar’dan 'kimyasal silah' iddiasına sert tepki: Bunlar alçakça iftiralar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2022 18:04 - Güncelleme : 21 Ekim 2022 18:24
Bakan Akar’dan 'kimyasal silah' iddiasına sert tepki: Bunlar alçakça iftiralar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'TSK operasyonlarda kimyasal silah kullanıyor' iddiasına çok sert tepki gösterdi. TSK'nın envanterinde kimyasal silah olmadığını belirten Akar, "Bunlar son derece alçakça iftiralar. Ciddi, samimi, dürüstçe yapılan bir faaliyetin lekelenmesine yönelik iftiralar" dedi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın TSK'nın Irak​'ın kuzeyindeki operasyonlarda kimyasal silah​ kullanıldığı iddiasına tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Azerbaycan dönüşü gazetecileri sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fincancı'ya adeta ateş püskürdü. Fincancı'ya açılan davanın takipçisi olacaklarını söyleyen Erdoğan, "Bu, bunların namussuzluklarındandır, ahlaksızlıklarındandır. Bunlar ilk defa da bu iftiraları atıyor değiller. Bunlar densizdir, bunlar ahlaksızdır" ifadelerini kullandı.

"TSK'NIN ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH YOK"

Fincancı'ya bir tepki de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. TSK'nın envanterinde kimyasal silah olmadığını belirten Akar, "Özellikle terör örgütü çok zor durumda kaldığında, terör örgütünün çökme noktasına geldiğinde bazı iftiralar ortaya atıyorlar" dedi. 

"Yalanlarla hem insanların kafasını karıştırmaya hem de Mehmetçiğin moralini bozmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar" diyen Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde kimyasal silah olmadığını söyledi. Akar, "Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, insani, manevi değerlerimiz var" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar’dan 'kimyasal silah' iddiasına sert tepki: Bunlar alçakça iftiralar
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı

"BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE İŞKENCE YOK"

"Bizim kültürümüzde işkence, eza, cefa yok" diyen Akar, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası hukuk ötesinde, biz uygulamalar yapıyoruz. Bunlar son derece alçakça iftiralar. Ciddi, samimi, dürüstçe yapılan bir faaliyetin lekelenmesine yönelik iftiralar. Terör örgütünün çöküşünün gölgelenmesi, ona yardım, destek sağlanması için yapılmış olan bu eylemi şiddetle kınıyoruz. Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıyoruz.

"HESABINI YARGI ÖNÜNDE VERECEKLER"

Gerekli işlemlerin yapılması için hukuk dairemiz Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Hukuki süreç başladı. Bunu yapanlar, hesabını yargı önünde verecekler. Bunun yakın takipçisi olacağız. Bu Türkiye’ye, Türk Silahlı Kuvvetlerine atılan büyük bir iftiradır, bühtandır. Böyle bir şey asla ve kat’a söz konusu değildir. Bu iftiralar, teröristler biraz daha zaman, zemin kazansın diye ortaya atılmaktadır"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Davut Demirkaya22 Ekim 2022 09:58

Bunu tabipler odası başkanı yapmışlar ne dediğini bilmeyen bir kara cahil bunlar basın karşısında konuşma hakkı bile tanınmamalı. Vatanına zarar verenlerden zerre kadar farkı yok.

Sonraki Haber Yükleniyor...