Tgrt Haber

İBB ve Üsküdar zabıtaları birbirine girdi! Başkan Hilmi Türkmen'den sert tepki

21 Mart 2023 17:20 - Güncelleme : 21 Mart 2023 17:44

İBB zabıta ekipleri ile  Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri arasında Mimar Sinan Meydanı'nda ramazan etkinliği platformunun kurulacağı yer nedeniyle arbede yaşandı. Vatandaşların da müdahil olduğu kavga anları anbean kameraya yansıdı.

İstanbul'un güzide semtlerinden Üsküdar​, İstanbul  Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Üsküdar Belediyesi​ zabıta ekipleri arasında arbedeye sahne oldu. Vatandaşlarında dahil olmasıyla artan gerginlik yumruklu, tekmeli kavgaya dönüştü.

VATANDAŞLAR DA ARBEDEYE KARIŞTI

AA'nın haberine göre olay, İBB​ ekiplerinin Mimar Sinan Meydanı'nda ramazan etkinliği platformu kurmak istemesiyle başladı. Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri, platformun kurulması planlanan yerin hastane ve kütüphanenin yakınında olduğunu belirterek, platformun başka bir yere kurulmasını istedi. İBB ekipleri bu öneriyi reddedince zabıta ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Vatandaşların da müdahil olduğu gerginlik bir ara tekmeli, yumruklu kavgaya dönüştü. Polis ekiplerinin araya girmesiyle kavga sona erse de her iki belediyenin zabıta ekipleri alanda kalmaya devam ediyor.

TÜRKMEN'DEN İBB'YE SİTEM: SİZ NİYE BÖYLESİNİZ?

Diğer yanran yaşananlana Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen​'den tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkmen, İBB'ye tepki göstererek, "Siz niye böylesiniz niye? Hastane ve kütüphanenin önünde, 29 gün boyunca 10:00-02:00 arasında 'konser' gibi etkinlikler yapılır mı? Gelin buraya değil, daha işlek, geniş ve uygun olan ana meydana, sahile kurun dedik, İBB ise zabıtalarımıza saldırmayı seçti. Yine yalanlar söyleyecekler, inanmayın, gerçeği budur. İstanbul Büyükşehir Belediyesini, alışkanlık haline getirdiği bu zorbalıktan dolayı kınıyorum" ifadelerini kullandı.

İBB: BİZİM YETKİ ALANIMIZ

İBB yetkilileri ise kendi yetki alanlarında olan yerde ramazan etkinlikleri düzenlemek için platform kurmak istediklerini ancak Üsküdar Belediyesinin buna izin vermediği öne sürdü.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...