Tgrt Haber

İBB'nin 'Ortadan Başlamak' sergisine soruşturma! İmamoğlu'ndan ilk tepki 

05 Eylül 2023 15:10 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 15:18
İBB'nin 'Ortadan Başlamak' sergisine soruşturma! İmamoğlu'ndan ilk tepki 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Artİstanbul Feshane'deki 'Ortadan Başlamak' adlı sergi hakkında müstehcenlik, çıplaklık ve dini değerlere hakaret içerdiği iddia edilen sergiye ilişkin soruşturma başlattı. Konuya ilişkin açıklama yapan İmamoğlu, "Demokrasi adına bir kepazelik" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 22 Haziran'da Artİstanbul Feshane'de açtığı ‘Ortadan Başlamak' isimli sergiye müstehcenlik, çıplaklık ve dini değerlere hakaret içerdiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Kürşat Mican, İBB'nin segisi için müstehcenlik, çıplaklık ve dini değerlere hakaret içerdiği iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi​ (İBB) ile ilgilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

"MANEVİ DEĞERLERİ YARALAMIŞTIR"

Söz konusu dilekçede, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Tasavvuf Müzesi’ yapılacak diyerek 4 yıl evvel kapatılan Feshane’de yaklaşık 1 ay önce ‘Ortadan Başlamak’ adlı bir sergi açıldı. Bu sergide Eyüp El Ensari hazretlerinin türbesinin yanı başında sanat adı altında sergilenen, çıplaklık, müstehcenlik, sapkınlık içeren figürler, heykeller, fotoğraflar ve resimler bulunması kökü bu topraklara, milli ve manevi değerlere bağlı biz İstanbulluları derinden yaralamış, ziyadesiyle üzmüştür. Ahlaka ve adaba aykırı olan bu görüntülerin sergilenmesine sebep olan kişiler hakkında ceza verilmesini ve bu serginin kapatılmasını saygıyla arz ve talep ederiz" ifadelerine yer velimişti. 

İBB'nin 'Ortadan Başlamak' sergisine soruşturma! İmamoğlu'ndan ilk tepki 

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca suç duyurusu incelemesi tamamlandı. Başsavcılıkça 'halkı kin düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma neticesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreterliği'ne yazı yazılarak söz konusu serginin organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kişi ya da kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilmesi talep edildi. 

İMAMOĞLU'NDA İLK TEPKİ  

Ekrem İmamoğlu, İBB'nin Feshane'deki resim sergisi hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Şu atılan adımlara bakıyorum, Feshane'de açılan bir sergi üzerinden adalet adına bir savcının yazdığı çağrıya bakıyorum, utanç verici. Demokrasi adına bir kepazelik. Böyle bir ortamı yaratıyorsun ki; kimse bu ülkeye gelmesin" ifadelerini kullandı.   

 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...