Tgrt Haber

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Siber suçlardan 219 kişi tutuklandı

04 Ağustos 2023 10:55 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 11:04
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Siber suçlardan 219 kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın son 60 günde 168 operasyon yaptığını ve operasyonlar kapsamında 219 kişinin tutuklandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilen paralara da el konuldu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İçişleri BakanıAli Yerlikaya, siber suçlarla mücadelenin kararlıkla sürdüğünü ifade etti. Bakan Yerlikaya, “Son 60 günde; Emniyet Genel Müdürlüğü​ Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca toplam: 168 operasyon gerçekleşti. Bu operasyonlarda 219 kişi tutuklandı.  Ödeme, bilişim ve bahis suçlarına karşı: 113 operasyon gerçekleşti. Bu operasyonlarda 219 kişi tutuklandı. Çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçlarına karşı 55 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 17 kişi tutuklandı.” dedi.

PARA VE MALVARLIKLARINA EL KONULDU

Sanal suçlularla mücadelede önemli başarılar elde ediliyor. Bakan Yerlikaya, sanal devriyelerin karnesini de paylaştı. Yerlikaya, “Sanal devriyelerimiz, 10 bin 722 suç unsuru paylaşım tespit etti. Suç gelirleri ile mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlar sonucu: 661 milyon 537 bin 263 TL para ve malvarlığına el konuldu. Operasyonları düzenleyen polislerimizi tebrik ediyorum. Siber suçlarla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Emniyet güçlerimiz sanal dünyada da suç ve suçluların karşısındadır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...