Tgrt Haber

İhlas Vakfı'ndan depremzedelere 3,5 milyon TL nakdi yardım ile ayni yardım

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Şubat 2023 02:31 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 02:51
İhlas Vakfı'ndan depremzedelere 3,5 milyon TL nakdi yardım ile ayni yardım

İhlas Vakfı, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünden etkilenen deprem bölgelerine 3 milyon 500 bin lira nakdi yardım ile 8 tırlık ihtiyaç malzemesi gönderdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinde bilanço günler ve saatler geçtikçe ağırlaşıyor. Türkiye​'yi hüzne boğan felakette 10 ilde binlerce bina tuzla buz oldu. Gaziantep​, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.  Son gelen enkazlardan kurtarma habeleri umutları yeşertirken Türkiye'nin dört bir yanından yardımlarda deprem​ bölgelerine gitmeye devam ediyor... 

İhlas Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, depremin ertesi günü AFAD​ ile koordinasyon halinde depremzedelere ulaştırılmak üzere vakfın 35 yurdunda topyekun seferberlik halinde nakdi ve ayni yardım kampanyası başlatıldı.

3.5 MİLYON NAKDİ YARIM

Deprem için açılan hesaplarda toplanan nakdi yardımlar 7 Şubat'ta 1 milyon 300 bin, 9 Şubat'ta 1 milyon 200 bin, 10 Şubat'ta 1 milyon olmak üzere toplam 3 milyon 500 bin lira nakdi yardım, AFAD’ın banka hesabına yatırıldı.

Vakıf 8 tırlık ayni bağışları da depremden etkilenen bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine gönderdi. Ayrıca Kahramanmaraş​, Adana ve Malatya’da depremden etkilenen vatandaşlar ile sağlık görevlileri ve arama kurtarma ekiplerine yemek dağıtımı yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...