Tgrt Haber

İletişim Başkanlığı 'DDM çalışmalarına devam edemez' iddialarını yalanladı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
02 Ağustos 2024 13:20 - Güncelleme : 02 Ağustos 2024 13:31
İletişim Başkanlığı 'DDM çalışmalarına devam edemez' iddialarını yalanladı

İletişim Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan "Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığının basın ve ifade özgürlüğüne müdahale eden yetkilerini iptal etti. Kararın ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi çalışmalarına devam edemez" iddialarını yalanladı.

Dezenformasyonla Mücadele merkezi​, kamuoyunu yanıltıcı haberleri bir bir çürütmeye devam ediyor. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan,  "Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığının basın ve ifade özgürlüğüne müdahale eden yetkilerini iptal etti.

Kararın ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi çalışmalarına devam edemez" iddiası manipülasyondur.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik müdahale yetkisi zaten bulunmamaktadır.

"MERKEZİMİZ ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR"

Ayrıca karar, doğrudan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanına bağlı bir koordinatörlük olarak faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezimizin çalışmaları açısından herhangi bir sonuç doğurmamaktadır. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yetkisini İletişim Başkanlığı​ Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3. maddesinde sayılan Başkanlığın genel görevlerinden almaktadır. Merkezimiz çalışmalarını bu doğrultuda aralıksız sürdürmektedir.

İletişim Başkanlığı 'DDM çalışmalarına devam edemez' iddialarını yalanladı - 1. Resim

Anayasa Mahkemesinin verdiği karar, İletişim Başkanlığına bağlı bazı daire başkanlıklarının kuruluş kararnamesi ile ilgilidir. Anayasa Mahkemesi​ bazı maddelerin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi değil, kanun ile düzenlenmesi gerektiğine dair hüküm vermiştir."

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...