Tgrt Haber

Son dakika! Ekrem İmamoğlu yeniden aday olacak mı? Basın toplantısında kararını açıkladı!

15 Ağustos 2023 12:17 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 14:28

Son dakika haberi... Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de 'değişim' çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında İBB Başkanlığı için yeniden aday olduğunu söyledi.

Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de 'değişim' çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Uzun süredir değişim çağrısı yapan fakat net bir şekilde ortaya çıkmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu​'na karşı pes etti. İmamoğlu, "Kendimi İstanbul​ ile mühürlü kabul ediyorum" diyerek İBB adaylığını resmen duyurdu.

İmamoğlu'nun açıklamarından öne çıkanlar şöyle:

31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde tüm vatandaşlarımızı demokrasimizi yeniden yeşertmek için şehirlerimize sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum. Yerel seçimlerde İstanbul'u kazanmak büyük siyasi başarıdır. İstanbul'u kazanan belediye başkanı dünyanın en önemli şehrine hizmet etme onuruna ulaşır. O kişi milletin takdirini kazanırsa bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette önemli yere ulaştırır.

"ARAMIZDAKİ TARTIŞMALARI BIRAKALIM"

Dört yıl boyunca İstanbul geleceğin ışıltılı Türkiyesi'nin gerek taşıyıcısı gerek ufku olmuştur. İstanbul'un sorunlarını çözmek Türkiye'nin sorunlarını çözmektir. Benim anladığım şekliyle İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmaktır. İstanbul'u güçlendirmek Türkiye'yi güçlendirmek şiarıyla iş yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Bizim yönetimimizdeki İstanbul'un Türkiye'nin geleceğinin teminatı olmuştur. Ben de kendimi İstanbul'a mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım mukaddes şehre en üst seviyede hizmet etmeyi Türkiye'ye hizmet etmek olarak kabul ediyorum. Bizi çeşitli mecralarda izleyen vatandaşlarımızın bana kulak kabartmasını istiyorum. İBB'yi hep birlikte korumalıyız. İBB'yi bu iktidarın eline geçmesinin maliyetini fark etmeliyiz. İstanbul'u hep birlikte kazanmak için bir araya devam etmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bırakıp bu sürece odaklanmalıyız. Partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin bu şuurla hareket edeceğine yürekten inanıyorum.

İBB Başkanı İmamoğlu, adaylık tartışmalarına yaptığı basın açıklamasıyla noktayı koydu.

"YÜZLEŞME DUYARLILIĞI GÖSTERİLMEDİ"

Bu süreçte özellikle CHP'li yol arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Değerli yol arkadaşlarım mayıs 2023 seçiminde yaşadığımız hayal kırıklığı beni çok derinden üzmüştür. Halkımızdan bu seçim mağlubiyetinden dolayı özür diledim. Bu hayal kırıklığının nedenlerinden biri de yenilginin sorumluluğunu üstlenme ve gerçekle yüzleşme konusunda gerekli duyarlılığın gösterilmemesidir. 28 Mayıs gecesinden başlayarak ortaya konan tavır partililerimizi ve seçmenlerimizi anlamak kaygısından çok uzaktır. Benim dünyamda asla umutsuzluğa yer yoktur.

"CHP İKİNCİ PARTİ OLARAK ÖVÜNEMEZ"

Bu uğurda partimin değişimi ve dönüşümü siyaset hayatımın çok önemli misyonudur. Yürüdüğüm ve ulaşmak istediğim menzil de bu değişim ve dönüşümdür. Sevgili Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım artık Cumhuriyet Halk Partisi seçim kaybedemez. İkinci parti olmakla övünemez övünmemeli. Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde toplumsal ve siyasal muhalefetin yerel seçimleri kazanması bir zorunluluktur. Değişim dönüşüm aynı zaman unutmayalım köklü bir kadro hareketidir.

"TEMENNİLERİMİ DÖRT KEZ İLETTİM"

Ekrem İmamoğlu açıklamalarının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Değişim ve dönüşüm sürecine dair taleplerini dört kez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiğini paylaşan İBB Başkanı İmamoğlu şöyle dedi: "Değişim ve dönüşüm sürecinde temennilerim vardır. Bu temennilerimi dört kez sayın Genel Başkanımıza ilettim. Tekrar ifade edeyim bunu. Ben hala Genel Başkanın değişim ve dönüşüm sürecinin liderliğini yaparak partimizin tüm kadrolarıyla yenilenmesiyle geleceğe coşkulu şekilde ulaşmasını sağlayıcı bir süreci hazırlaması gerektiğini düşünüyorum. Bu talebimi tekrar ileteyim." 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
FİKRİYE 15 Ağustos 2023 12:59

BAŞARILAR DİLERİM İBB GAZİANTEP

Sonraki Haber Yükleniyor...