Tgrt Haber

CHP Sözcüsü Öztrak'tan dikkat çeken meydan okuma: Yerel seçimlerde tarih yazacağız

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
14 Ağustos 2023 23:46 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 23:51
CHP Sözcüsü Öztrak'tan dikkat çeken meydan okuma: Yerel seçimlerde tarih yazacağız

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yenilgisi sonrasında değişim tartışmalarıyla çalkalanan CHP kanadından dikkat çekici açıklamalar geliyor. CHP'li Faik Öztrak, mart ayındaki seçimleri işaret ederek, "Mahalli idare seçimlerinde tarih yazacağız. Bu gidişe dur diyeceğiz" diye konuştu.

14-28 Mayıs seçimlerinde ağır yenilgi yaşayan CHP​'de bir grup değişim talebinde ısrarcı olurken parti yönetimi, ise gözünü yerel seçimlere dikmiş durumda.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​, Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu'nda basın toplantısı düzenleme kararı aldı. Yerel seçim​ çalışmalarına start veren CHP MYK da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu​ liderliğinde toplandı.

MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunan CHP  Sözcüsü Faik Öztrak, toplantıda hayat pahalılığıyla mücadele ve enflasyonu ele aldıklarını söyledi.

'FATURA GELİRLİYE ÇIKIYOR'

Toplantıda kamu çalışanları ve emeklilerinin toplu sözleşme görüşmeleri, artan kiralar ve fiyat artışları, ücretlerin de gündeme alındığını ifade eden Öztrak, yaklaşan yerel seçimler için yapılacak hazırlıklar ile parti içindeki kongre süreçlerinin de değerlendirildiğini aktardı.

"Fatura her zaman dar ve sabit gelirli yurttaşlarımıza çıkıyor" diye Öztrak,sözlerini şöyle sürdürdü:

Bundan 10 yıl önce Amerikan Merkez Bankası dolar basmayı yavaşlatacağını açıkladı. Hükümet bunu öngöremedi. Ekonomiyi tahkim etmedi. Türkiye ekonomisi derin bir türbülansa girdi. En kırılgan ekonomiler listesinde ilk beşe yerleşti. Millet bunun faturasını işsizlik ve hayat pahalılığı olarak ödedi.

'İŞSİZLİK SAYISI 100 ÜLKENİN NÜFUSUNU AŞTI'

Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Öztrak, enflasyona ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"'Dolar alan yaya kalır' dediler, almayan yaya kaldı. 'Dış ticaret açığı kapanacak' dediler, açık katlandı. 'Cari açık düşecek' dediler, rekor kırdı. Erdoğan daha geçtiğimiz hafta, 'Asla ödün vermediğimiz iki husus vardır. Bunlardan biri istihdamdır, diğeri büyümedir.' dedi. Ertesinde TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı. Gerçek işsiz sayısı bir ayda 660 bin kişi arttı, 9 milyonun üzerine çıktı. Ülkemizdeki işsiz sayısı yeryüzündeki 100 ülkenin nüfusunu aştı.

KDV'yi, ÖTV'yi, harçları ve diğer vergileri artırdılar. Yetmedi bir aldıkları MTV'yi bir daha almaya kalktılar. Anayasayı hiçe saydılar. Seçime kadar tuttukları dövizi saldılar. Paramızı pul ettiler.

'YEREL SEÇİMLERDE TARİH YAZACAĞIZ'

Partilerinin yenilenme sürecinin ilerlediğini, ilçe kongrelerinin yapıldığını anlatan Öztrak, "İl kongrelerimizin ardından da kurultayımızı yapacağız. Kurultayımızı yapacak ve yenilenmenin heyecanıyla yeni kadrolarla bugün başarıyla yönettiğimiz kentlerimize yerel seçimde yenilerini ekleyeceğiz. Sahada olacağız. Sokak sokak vatandaşlarımızla bir arada olacağız. En ücra köye kadar gideceğiz. Çalınmadık kapı koymayacağız. Sosyal demokrat belediyecilikle milletimize nasıl hizmetler götürdüğümüzü ve götüreceğimizi anlatacağız. 25 milyon oyu, 30 milyona, 35 milyona çıkartacağız."

'MİLLETİMİZ MAYIS SEÇİMLERİNDE İLK VİZEYİ VERDİ'

Mayıs Genel Seçimleri ile başlayan seçim sürecinin yerel yönetim seçimleriyle biteceğini belirten Öztrak, "Milletimiz mayıs seçimlerinde ilk vizeyi verdi. Son icazeti ise bu seçimle verecek. İlk seçimin sonucunu ve faturasını hep birlikte yaşayarak gördük. Yerel seçimden sonra milletimizin daha beterini yaşamaması için var gücümüzle sahada olacağız. Mahalli idare seçimlerinde tarih yazacağız. Bu gidişe 'dur' diyeceğiz." şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU'NDAN TOPLANTI KARARI

Seçimlerin ardından CHP'de başlayan 'değişim' tartışmasının öne çıkan isimlerinden olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın basın toplantısı düzenleyecek.

Gazeteci İsmail Saymaz, bugünkü yazısında İmamoğlu'nun salı veya çarşamba günü basın toplantısı düzenleyerek yol haritasını açıklayacağını belirtmişti. Saymaz, İmamoğlu'nun, CHP'de genel başkanlık değişiminin gerekli olduğuna dair de vurgu yapacağını aktarmıştı.

Kaynak: Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...