Tgrt Haber

Muharrem İnce oyunu kullandı! Basın toplantısı için tarih verdi

Editör: Hüseyin Can Yosuntaş / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 May 2023 13:39 - Güncelleme : 28 May 2023 14:41
Muharrem İnce oyunu kullandı! Basın toplantısı için tarih verdi

Türkiye'de milyonlarca seçmen bugün ikinci kez sandık başına gidiyor. Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile Ankara’da oyunu kullandı. İnce, siyasi propaganda yapmanın doğru olmadığını söyledi ve ileri bir tarihte basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti.

Milyonlarca seçmen bugün 13. Cumhurbaşkanı seçimi için oylarını kullanıyor. Muharrem İnce​, eşi Ülkü İnce ile Ankara’nın Çankaya​ Yaşamkent Mahallesi'ndeki Şener Çakmak Anadolu Lisesi 4617 numaralı sandıkta oyunu kullandılar. İnce, daha sonra gazetecilerin soruları üzerine cevap verdi. İnce, şuan açıklama yapmanın doğru olmadığını ilerleyen zamanlarda basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

Basın toplantısı ile siyasi bir değerlendirme yapacağını belirten İnce, "Siyasi değerlendirmeyi birkaç gün sonra basın toplantısıyla yapacağım. Cumhuriyetimiz, tarihimiz boyunca ilk kez farklı seçim yaşıyoruz. İki turlu bir seçim, ikinci tura kaldı seçim. İki turlu seçime alışacağız artık" dedi.

Muharrem İnce oyunu kullandı! Basın toplantısı için tarih verdi

‘’SİYASİ TARHİMİZDE BİR İLK YAŞANDI’’

Oy kullandıktan sonra basın mensuplarının  soruları üzerine İnce, seçim devam ederken siyasi propaganda yapmanın doğru olmadığını belirterek, "Şimdi buradan dinlenmeye gidiyorum. Köyüme gidiyorum, torunlarımı seveceğim. Siyasi değerlendirmeyi birkaç gün sonra basın toplantısıyla yapacağım. Cumhuriyetimiz, tarihimiz boyunca ilk kez farklı seçim yaşıyoruz. İki turlu bir seçim, ikinci tura kaldı seçim. İki turlu seçime alışacağız artık, bu sistem devam ederse eğer. Hep bunu anlatmaya çalışmıştım, iki turlu, iki turlu diye. Artılarını, eksilerini kim nerede, ne yanlış yaptı, kim nerede, ne doğru yaptı birkaç gün sonra basın toplantısıyla anlatacağım. Memleketimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...