Tgrt Haber

İndirim linki pahalıya patladı! Yaklaşık 30 bin lira dolandırılan kadın soluğu savcılıkta aldı

Editör: Coşkun Alperen Yıldırım / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Ekim 2023 17:41 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 11:04
İndirim linki pahalıya patladı! Yaklaşık 30 bin lira dolandırılan kadın soluğu savcılıkta aldı

Ordu'da WhatsApp üzerinden gelen indirim linkine tıklayan bir kadın, 28 bin 947 TL dolandırıldı. İşlemin, kredi kartından 7 parça halinde yapıldığı öğrenildi.

Siber dolandırıcılıkta son dönemde ciddi bir artış gözlemleniyor. Özellikle telefonlara gelen sahte indirim​ mesajları büyük tehlike oluşturuyor.Siber dolandırıcılık​ mağdurlarının sayısı ise her geçen gün artıyor. Ordu'da bu mağdurlara bir yenisi daha eklendi.

Altınordu ilçesinde yaşamakta olan bir kadın, dolandırıcıların WhatsApp​ üzerinden göndermiş olduğu indirim linkine tıklayınca yaklaşık 30 bin lira dolandırıldı.

İŞLEM KREDİ KARTI​ ÜZERİNDEN YAPILDI 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, A.E. isimli kadına WhatsApp üzerinen bir internet sitesine ait indirim linki geldi. Linkin müşterisi tarafından gönderildiğini düşünerek linke tıklayan kadın, sahte bir siteye yönlendirildi. 

Kısa bir süre sonra farklı firmalardan kredi kartı ile para çekildiğini ve parça parça alışveriş yapıldığını anlayan kadın, dolandırıldığını fark edince bankalar ile görüşüp kredi kartlarını bloke ettirdi. 

YAKLAŞIK 30 BİN LİRASINI KAYBETTİ

Siber dolandırıcılar tarafından kredi kartı ile 7 parça halinde 28 bin 947 lira dolandırıldığını anlayan A.E., savcılığa giderek şikayette bulundu. Kredi kartını bloke ettirdikten sonra dolandırıcıların yine para çekmeye çalıştığını ve bankanın işleme izin vermediği için olayın gerçekleşmediğini ifade etti.

İndirim linki pahalıya patladı! Yaklaşık 30 bin lira dolandırılan kadın soluğu savcılıkta aldı

Telefonuna gelen indirim linkine tıkladığı için yaklaşık 30 bin lirasını kaybeden A.E., insanların linklere tıklamaması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...