Tgrt Haber

İngiltere, Kahramanmaraş'a 76 kişilik arama kurtarma ekibi gönderiyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2023 17:43 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 17:52
İngiltere, Kahramanmaraş'a 76 kişilik arama kurtarma ekibi gönderiyor 

Türkiye Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle güne uyandı. Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye arama kurtarma ekibi gönderildi. İngiltere de Türkiye'deki depremin yaralarını sarmak için 76 kişilik uzman arama kurtarma ekibi göndereceğini söyledi. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde peş peşe gelen depremler tüm Türkiye​'yi hüzne boğdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem​ Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş​'ın Pazarcık​ ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem dünyanın gündemine otururken, ülkelerden arama kurtarma​ ekipleri Türkiye için yola çıktı. 

İNGİLTERE 76 KİŞİLİK UZMAN EKİP YOLLUYOR 

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, İngiltere’nin Türkiye’ye 76 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdiğini açıkladı. 

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İngiltere, 76 kişilik bir arama kurtarma ekibi, ekipman ve arama ve kurtarma köpekleri de dahil olmak üzere Türkiye'ye acil destek gönderiyor. Suriye'de ise İngiltere tarafından finanse edilen Beyaz Baretliler, müdahale için kaynaklarını seferber etti. Gerek olması halinde daha fazla destek sağlamaya hazırız” açıklamasında bulunuldu.  

ÇEKYA VE TAYVAN DA BÖLGEYE GELİYOR

İngiltere'nin ardından Çekya ve Tayvan da Türkiye'ye arama kurtarma ekibi göndereceklerini açıkladı. 

İngiltere, Kahramanmaraş'a 76 kişilik arama kurtarma ekibi gönderiyor 

"BÜYÜK ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM"

Çekya Başbakanı Petr Fiala yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı ve ölümcül depremi büyük bir üzüntüyle öğrendim. Çekya, 68 kişilik bir arama kurtarma ekibi ile Türkiye’ye yardım edecek” dedi.

TAYVAN'DAN 40 KİŞİLİK EKİP GELİYOR 

Uzakdoğu ülkesi Tayvan da, depremin ardından acil olarak 40 kişilik kurtarma ekibini Türkiye’ye gönderme kararı aldı. Uzmanlardan oluşan ekibin 3 kurtarma köpeği ve 4 tonluk ekipmanı da yanlarında götürecekleri ifade edildi.

Tayvan saati ile akşam 10.25’te Taipei-İstanbul seferini yapacak tarifeli uçağa binecek olan ekip, yarın sabah İstanbul’a gelecek ve oradan da afet bölgesine hareket edecek. Tayvan hükümeti ayrıca Türkiye’ye 200 bin dolarlık yardım yapacağını duyurdu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...